Αποκλειστικό βίντεο «L&O»: Όχημα της εξωτερικής φρουράς «έμπασε» νερά από τη βροχή!

Με νάιλον σακούλες, όπως φαίνεται στο αποκλειστικό βίντεο του L&O, δυο εξωτερικοί φύλακες προσπαθούν να προστατεύσουν τον εξοπλισμό της εξωτερικής φρουράς, το οποίο «έμπασε» κυριολεκτικά νερά από την βροχή.
Η εικόνα είναι ενδεικτική της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο στόλος με το προεδρείο των εξωτερικών φυλάκων να στέλνουν επιστολή στην γενική γραμματέα πολιτικής προστασίας, κυρία Σοφία Νικολάου.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «Η Ομοσπονδία μας από το πρώτες εβδομάδες ανάληψης των καθηκόντων σας, σας περιέγραψε αναλυτικά το μείζον πρόβλημα της «γήρανσης» όλου του υπηρεσιακού στόλου των οχημάτων πάσης φύσεως (οχήματα συνοδείας και οχήματα μεταγωγών) της Εξωτερικής Φρουράς. Είναι τραγικό πράγματι πως πλέον των δύο χρόνων τώρα δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός εν εξελίξει, κανένα επικείμενο πρόγραμμα προμήθειας οχημάτων μεταγωγής και συνοδευτικών, παρότι αυτό που διακυβεύεται σε καθημερινή βάση είναι η σωματική ακεραιότητα των Εξωτερικών Φρουρών και των κρατουμένων».
Μάλιστα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τονίζουν πως, «Σε ενδεχόμενο ατύχημα δεν θα έχει ευθύνη ούτε ο οδηγός, ούτε το όχημα, ούτε το οδόστρωμα, ούτε ίσως οι εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ευθύνη θα έχει το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας που επί δύο και πλέον ολόκληρα χρόνια, δεν έθεσε σε προτεραιότητα και δεν φρόντισε για την προμήθεια νέων αξιόπιστων οχημάτων για να εκτελούμε με ασφάλεια τα υπηρεσιακά μας καθήκοντα. Επιτέλους, πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθείτε πως οχήματα και προσωπικό είναι στα όρια τους. Είναι επιτακτική ανάγκη να προγραμματίσετε ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΑΜΕΣΑ, την αντικατάσταση όλου του υπάρχοντος στόλου των οχημάτων της υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρουράς, ενισχύοντας τον παράλληλα και αριθμητικά».
Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που οι εξωτερικοί φύλακες πραγματοποιούν μεταγωγές με σάπια, παλαιά και ακατάλληλα οχήματα, η ΕΛ.ΑΣ από τον Ιούνιο του 2019 έως και τον Απρίλιο του 2021, παρέλαβε τουλάχιστον 1.090 καινούρια οχήματα πάσης φύσεως για τις ανάγκες του σώματος.
Ενδεικτική «επιχειρησιακή» κατάσταση των υφιστάμενων οχημάτων της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρουράς, που μεταφέρουν καθημερινά κρατούμενους και προσωπικό σε Νοσηλευτικά ιδρύματα και δικαστήρια
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σοκάρει η απολογία της Έφης: «Είδα ένα ντοκιμαντέρ και πήρα την ιδέα για βιτριόλι – Το προμηθεύτηκα από Πακιστανό!»
Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: Ελέγχονται και τα αδέρφια της από ιατροδικαστή
Βύρωνας: Αδίστακτο ζευγάρι κακοποιών λήστεψε ηλικιωμένη με την απειλή μαχαιριού – Της άρπαξαν κοσμήματα
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες