Αποκλειστικό: Έρευνες στην Αθήνα για το χαμένο οπλισμό της Λέρου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στην Αττική, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του lawandorder.gr, για τον εντοπισμό του χαμένου οπλισμού από τις αποθήκες της Λέρου.
Οι έρευνες εξελίσσονται σε παράλληλο επίπεδο, με αυτές που πραγματοποιεί το Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής σε συνεργασία με το Κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που βρίσκεται στο νησί.
Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lawandorder, ένα από τα σημεία που πραγματοποιούν έρευνες οι αστυνομικοί είναι η ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου.
Οι αρχές διερευνούν τυχόν εμπλοκή στην υπόθεση του χαμένου οπλισμού ατόμων που έχουν υπηρετήσει το προηγούμενο διάστημα στο νησί, καθώς η απώλεια σημειώθηκε σε απροσδιόριστο χρόνο και μετά τον Δεκέμβρη του 2018 που έγινε η τελευταία καταμέτρηση.
Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από τις αποθήκες, όπως και γενετικό υλικό.
Σύμφωνα, τέλος με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν άμεσα συλλήψεις.
ΓΕΝ: «Δεν έχουμε στρατιωτικό υλικό που αντίκειται σε διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες»
Σε διάψευση σημερινού πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος εφημερίδος ότι μεταξύ του υλικού που «απωλέστηκε» από την ΥΝΤΕΛ της Λέρου περιλαμβάνονταν και «140 νάρκες κατά προσωπικού» προέβη σήμερα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού με επίσημη ανακοίνωσή του.
Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ έχει ως ακολούθως:
«Γνωρίζεται ότι τα αναγραφόμενα σε δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που αναφέρονται στην απώλεια «140 ναρκών» από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) είναι αναληθή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Επίσης γνωρίζεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν διαθέτει στο οπλοστάσιό του στρατιωτικό υλικό που αντίκειται σε Διεθνείς Συνθήκες – Συμφωνίες.
Τέλος επισημαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη η Προανάκριση από τις καθ ύλην αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές».
Αυτά λέει η ανακοίνωση και τυπικώς το ΠΝ έχει απολύτως δίκιο, γιατί το δημοσίευμα αναφερόταν σε «νάρκες κατά προσωπικού». Στην πραγματικότητα και συμφώνως με πληροφορίες που ΔΕΝ επιδέχονται αμφισβήτηση υπάρχει διαπιστωμένη «απώλεια» δύο φορητών ναρκών παγιδεύσεων των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίες βεβαίως ΔΕΝ περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο της Συνθήκης της Οττάβα που αφορά νάρκες ξηράς κατά προσωπικού.
Οι υπόλοιπες ενδιαφέρουσες «λεπτομέρειες» εν καιρώ!
Διαβάστε επίσης:
https://lawandorder.gr/Article/48936/thriler-sti-lero-stis-erevnes-kai-i-antitromokratiki-gia-tin-klopi-stratiotikou-ylikou/

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες