Αποκλειστικό L&O: Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι κάτοικοι της Χίου για τη ΒΙ.ΑΛ – Ζητούν να κλείσει o καταυλισμός μεταναστών

Σε αναβρασμό λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος βρίσκονται οι κάτοικοι της Χίου που αποφάσισαν να προβούν σε κινητοποιήσεις αν δεν κλείσει και μάλιστα άμεσα, το κέντρο ταυτοποίησης μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ.
Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεση του το «L&O», οι κάτοικοι προσανατολίζονται ακόμη και στο κλείσιμο του λιμανιού αλλά και τον αποκλεισμό του αεροδρομίου σε μια προσπάθεια πίεσης προς την κεντρική εξουσία για την εξεύρεση λύσης.
Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι τονίζουν πως «η σύμβαση παραχώρησης της ΒΙ.ΑΛ έχει ολοκληρωθεί και αναμένουμε να βγει η δικαστική απόφαση για την αγωγή έξωσης». Το αίσθημα ανασφάλειας που τους κατατρώει φτάνει μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που ζητούν να υπάρχει προστασία του χώρου σε 24ωρη βάση από άτομα ιδιωτικής φύλαξης, καθώς όπως επισημαίνουν, «με αυτή την κατάσταση έχει αλλάξει η καθημερινότητά μας».
Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως ο χώρος της ΒΙ.ΑΛ είχε παραχωρηθεί το 2015 για 24 το αργότερο 48 ώρες προκειμένου να στεγαστούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που έφταναν στο νησί, τελικώς όχι μόνο δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά πρόσφατα ανανεώθηκε η σύμβαση της διοικήτριας της ΒΙ.ΑΛ έως το 2021, κάτι που έχει θορυβήσει ακόμη περισσότερο τους κατοίκους που ανησυχούν πως δεν θα απομακρυνθεί άμεσα το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.
https://lawandorder.gr/Article/59459/anthropoi-kai-skoupidia-aftopsia-lo-sto-kentro-kratisis-tis-chiou-vinteo-eikones/

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες