Αποκλειστικό L&O: Κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής στη Μύκονο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου βρίσκεται από τον Μάιο, κλιμάκιο αποτελούμενο από πέντε στελέχη της υποδιεύθυνσης δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας Αττικής, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της έξαρσης της εγκληματικότητας που παρουσιάζει το νησί τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς εκτός από celebrities παγκοσμίου βεληνεκούς, εγχώριους star, προβεβλημένους αθλητές και καλλίγραμμα μοντέλα, γίνεται πόλος έλξης και για εγκληματικές ομάδες. Το κλιμάκιο της ασφάλειας μετέβη στο νησί, κατόπιν εντολής του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, μετά το μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων που είχαν καταγραφεί το καλοκαίρι του 2018 στη Μύκονο, με αποτέλεσμα το κοσμοπολίτικο νησί, να γίνει τόπος δυσμενούς κριτικής από τους ξένους επισκέπτες, κάτι που είχε αντίκτυπο στην διεθνή εικόνα της χώρας, για έναν παγκοσμίου ενδιαφέροντος προορισμό.
Η μήνυση του δημάρχου κατά του Νίκου Τόσκα
Στις 22 Αυγούστου του 2018, ο δήμαρχος του νησιού, Κωσταντίνος Κουκάς, κατέθεσε μήνυση επιρρίπτοντας ευθύνες για « την εγκληματικότητα που μαστίζει τη Μύκονο», κατά του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και του τέως αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωσταντίνου Τσουβάλα. Στην αναφορά που είχε καταθέσει ο κύριος Κουκάς, τονιζόταν μεταξύ άλλων πως, « υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό οι οποίες δυσχεραίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των υπηρεσιών, αυξάνουν ραγδαία την εγκληματικότητα και μειώνουν σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών». Αναφέρει επίσης πως, « παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της δημοτικής αρχής της Μυκόνου, ήδη από αρχές Φεβρουαρίου 2018 αλλά και το 2017, για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο νησί τα τελευταία χρόνια λόγω της σωρείας των αδικημάτων που λαμβάνουν χώρα κατά τους θερινούς μήνες αλλά και για την ανεπάρκεια του υπάρχοντος στη Μύκονο αστυνομικού προσωπικού, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως ανταπόκριση προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα απίστευτα αυτά φαινόμενα εγκληματικότητας στο νησί που προσβάλλουν τόσο έννομα αγαθά των πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών της Μυκόνου (όπως επί παραδείγματι αυτά της ιδιοκτησίας, της τιμής, της σωματικής ακεραιότητας), όσο και τη φήμη και εικόνα του νησιού σε διεθνές επίπεδο». Το μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων στο νησί καθώς και η μήνυση που είχε καταθέσει ο δήμαροχς του νησιού, ανάγκασαν το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, να δώσει εντολή στον αστυνομικό διευθυντή Κυκλάδων, να φύγει από την Σύρο που είναι βρίσκεται η αστυνομική διεύθυνση και να μεταβεί στη Μύκονο έως ότου καταφέρει να «χτυπήσει» τα εγκληματικά κυκλώματα που δρούσαν στο νησί. Παρέμεινε εκεί για έναν ολόκληρο μήνα.
Άντρο ανομίας και παραβατικότητας το κοσμοπολίτικο νησί
Πίσω από την λαμπερή βιτρίνα του νησιού των «ανέμων» εγκληματικά κυκλώματα και σπείρες κακοποιών δρουν ανενόχλητα, εκμεταλλευόμενοι την πολυκοσμία και την έλλειψη αστυνόμευσης. Σε αναφορά του στην εισαγγελία Σύρου, ο δήμαρχος του νησιού, ανέφερε πως καταγράφονται φαινόμενα όπως, επετεία και εργασιακή εκμεταλλευση ανηλίκων που δρούσαν από το παλιό λιμάνι έως τον Γυαλό, κλοπές από ανήλικους και ενήλικους Ρομά, σε Άνω Μερά και κεντρική πλατεία Μυκόνου, πιθανά φαινόμενα αρπαγής παιδιών από Ρομά που τα παρουσιάζουν ως παιδιά τους, παρεμπόριο, διατάραξη οικιακής ειρήνης,φθορά ξένης περιουσίας, καθώς και φθορά και κατάληψη δημοτικών χώρων. Όπως επισημαίνεται συγκεκριμένα, «προκαλούνται ανυπολόγιστες ζημιές και αλόγιστη χρήση δημοσίων αγαθών σε βάρος του δήμου», ενώ δεν παραλείπεται και η αναφορά στην διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών».

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες