Αποκλειστικό L&O: Οι άγνωστες περιπτώσεις ανήλικων που γλίτωσαν από τον ψευτογιατρό του Κορωπίου

Συνέχεια στην σειρά των αποκαλύψεων για την πολύκροτη υπόθεση του ψευτογιατρού του Κορωπίου, Νίκου Κοντοστάθη, συνεχίζει να δίνει η δημοσιογραφική έρευνα του L&O.
Σήμερα παρουσιάζουμε για πρώτη φορά πώς έπεσαν στα δίχτυα του τρία ανήλικα παιδιά, με τους γονείς τους να έχουν καταθέσει ήδη στην ασφάλεια Αττικής, όπως προκύπτει από την δικογραφία της υπόθεσης.
Η έρευνα των αστυνομικών αφορά ένα κορίτσι μόλις 4 ετών και δύο αγόρια ηλικίας 16 ετών.
«Εξέτασε» βρέφος 3 μηνών- Πως χάθηκαν τα ίχνη του
Τον Ιούνιο του 2016 ο Κοντοστάθης, αναλαμβάνει να «εξετάσει» την μόλις 3 μηνών Α. η οποία διαγνώστηκε με χρόνια πάθηση στην σπονδυλική στήλη. Η γνωριμία των γονέων του παιδιού και το «ψευτογιατρού» έγινε από έναν κοινό γνωστό, ο οποίος μάλιστα σύστησε τον Κοντοστάθη ως «εξαιρετικό επιστήμονα με περγαμηνές από το εξωτερικό, σπουδές και εμπειρία σε Ελβετία και Αμερική».
Μάλιστα, ο Κοντοστάθης παρουσιάστηκε ως νευροογκολόγος με εξειδίκευση στα παιδιά, όπως άλλωστε ανέφερε, είχε εμπειρία στο JOHNS HOPKINS. Βλέποντας τις εξετάσεις του παιδιού, ανέφερε πως πρόκειται για λανθασμένη απεικόνιση στη μαγνητική τομογραφία και το παιδί δεν πάσχει από χρόνιο νόσημα, απλώς έχει ένα λίπωμα. Τους έδωσε δε και μια αλοιφή για…καυτηριασμό του λιπώματος. Η χρήση της αλοιφής προκάλεσε, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, «μιας μορφής έγκαυμα-έντονο ερεθισμό» στη πλάτη.
Τον Σεπτέμβριο του 2017 γιατροί δημόσιου νοσοκομείου συνέστησαν στους γονείς του παιδιού να πραγματοποιήσουν χειρουργική επέμβαση, με τον Κοντοστάθη, να φέρεται να τους καθησυχάζει να συνεχίσουν τη χρήση της αλοιφής που «έκαιγε το λίπωμα και θα έφερνε το επιθυμητό αποτέλεσμα». Ένα μήνα αργότερα, τα ίχνη του Κοντοστάθη χάθηκαν, επικαλούμενος «υποχρεώσεις» τις οποίες είχε. Αφορμή στάθηκε η πρόσκλησή του στο σπίτι της οικογένειας του παιδιού, προκειμένου να γνωρίσει ένα στενό συγγενικό τους πρόσωπο, που ήταν γιατρός.
Η γνωριμία στο Ξυλόκαστρο και ο «καλός χριστιανός»
Οι γονείς του 16χρονου Φ. γνώρισαν τον Νίκο Κοντοστάθη το 2013 στο ναό της Αγίας Τριάδας στο Ξυλοκαστρο. Το παιδί είχε διαγνωστεί με μυϊκή δυστροπία, σε ηλικίας 4 ετών. Η μόνη θεραπεία σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα για την ασθένεια αυτή, είναι η χρήση κορτιζόνης, κάτι που ξεκίνησε ο ανήλικος σε ηλικία 7 ετών.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Κοντοστάθης, φέρεται να ανέφερε πως, «τα φάρμακα που λαμβάνει ο 16χρονος του προκαλούν κακό, καθώς πρόκειται για δηλητήριο». Μάλιστα, παρουσιάστηκε ως καλός χριστιανός, αεροπόρος και βοτανολόγος. Μάλιστα συνήθιζε να μεταβαίνει στην συγκεκριμένη εκκλησία και να «βοηθάει πολλούς ανθρώπους από οποιαδήποτε ασθένεια».
Η μητέρα του παιδιού συνάντησε τον Κοντοστάθη στην Παιανία και μάλιστα ανέφερε πως «όχι μόνο θα βοηθήσει τον Φ. αλλά θα τον κάνει να ξεπεράσει την πάθησή του, υπό την προϋπόθεση να διακόψει την κορτιζόνη εντός 20 ημερών». Πράγματι η μητέρα του ανήλικου, ακολούθησε τη συμβουλή του ψευτογιατρού και για δυο μήνες, ακολούθησε τις οδηγίες του, λαμβάνοντας παράλληλα την ενδεδειγμένη ιατρική θεραπεία, αλλά λαμβάνοντας επίσης και τα σκευάσματα που της είχε δώσει ο Κοντοστάθης.
Όπως διαπίστωσε όμως η μητέρα, το παιδί από εκεί που περπατούσε διαπίστωσε να «χάνει τις δυνάμεις του και να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του όρθιος, μέχρι την τελική του κατάρρευση σε διάστημα 20 ημερών οπότε χρειάστηκε αμαξίδιο». Όταν η μητέρα του παιδιού εξέφρασε τις αμφιβολίες της στον Κοντοστάθη, εκείνος της ανέφερε πως η «θεραπεία δεν απέδωσε στο παιδί διότι εκείνη και αυτό ήταν ολιγόπιστοι».
Οι ψεύτικες ελπίδες σε 16χρονο με νόσο Dusen
Μια άλλη περίπτωση που απασχολεί τις αρχές σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε από την ασφάλεια, είναι αυτή του 16χρονου Γ., που πάσχει από μυϊκή δυστροφία Dusen, από την ηλικία των 7 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από την αναφορά των οικείων του παιδιού πως η «θεραπεία» του Κοντοστάθη «χειροτέρευσε την ποιότητα ζωής του παιδιού, έθεσε και σε κίνδυνο την ζωή και την σωματική του ακεραιότητα».
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Κοντοστάθης, εμφανίστηκε ως ιατρός- ογκολόγος, εργαζόμενος σε νοσοκομεία της Ελβετίας. Όπως μάλιστα ανέφερε, «ήθελε να βοηθήσει καθώς είχε χάσει την μικρή του αδερφή από όγκο στον εγκέφαλο».
Ο Κοντοστάθης, κατά την συνήθη τακτική του, όπως προκύπτει από την ΕΛΑΣ, έταξε πλήρη ίαση αρκεί να σταματούσε την φαρμακευτική αγωγή και να χρησιμοποιεί τα δικά του σκευάσματα. Μάλιστα παίζοντας με τον πόνο των γονιών του παιδιού, ανέφερε πως «σε διάστημα 3 μηνών ο 16χρονος θα μπορεί να ανεβαίνει σκαλιά». Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση πρότεινε συνεργασία με τον πατέρα του παιδιού για την εκτροφή ζώων προκειμένου να πουλάει το κρέας σε κλινικές, κάτι που θα απέφερε μεγάλο κέρδος. Μια συνεργασία που δεν έγινε ποτέ. Μετά από 1,5 χρόνο ο Κοντοστάθης διέκοψε κάθε επαφή, όταν διαπίστωσε πως η οικογένεια του παιδιού διένυε μια περίοδο οικονομικής στενότητας. Όπως κατατέθηκε στις αρχές, το παιδί, «πλέον δεν μπορεί να σταθεί όρθιος χωρίς βοήθεια και είναι καθηλωμένο στο αμαξίδιό του». Η οικονομική ζημία που προκάλεσε στην συγκεκριμένη οικογένεια, φτάνει τις 42.000 ευρώ.
Το L&O συνεχίζει την έρευνα για την δραστηριότητα του Νίκου Κοντοστάθη και καλεί όσους πολίτες έχουν πέσει θύματα απατεώνων να ενημερώσουν άμεσα τις αστυνομικές αρχές.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες