Αποκλειστικό L&O: Ψευτογιατρός του Κορωπίου: «Δεν ζήταγα λεφτά μόνο την προσευχή τους»

Στην παραδοχή πως δεν είναι γιατρός, προχώρησε μέσω του απολογητικού υπομνήματος με το οποίο κατέθεσε στις αρχές, ο ψευτογιατρός του Κορωπίου, Νίκος Κοντοστάθης. Όπως υποστηρίζει ο απατεώνας μάλιστα από τους μονάχους και τις μοναχές που «κούραρε» δεν ήθελε χρήματα «μόνο την προσευχή τους».
Ο Κοντοστάθης προκαλεί ακόμη και στο υπόμνημα, καθώς παρότι δεν δηλώνει γιατρός, τοποθετείται… επιστημονικά για τις περιπτώσεις που είχε αναλάβει και κατηγορείται πως ήταν η αιτία να καταλήξουν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά.
«Δεν ζήταγα χρήματα, μόνο την προσευχή τους»
Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Κοντοστάθης, υποστηρίζει, προκαλώντας την οργή των οικογενειών των θυμάτων τους, πως δεν προσέγγιζε τα θύματα του με αντίτιμο κάποιο χρηματικό αντάλλαγμα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «Δεν προσέγγιζα κανέναν, από το σύνολο της εις βάρος μου δικογραφίας και τις δεκάδες ένορκες καταθέσεις καταθέσεις που βρίσκονται εντός αυτής, προκύπτει αδιστάκτως ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ΔΕΝ ζήτησα το οποιοδήποτε χρηματικό αντάλλαγμα ενώ από τις μοναχές ή τους μοναχούς ζήτησα απλώς την προσευχή του».
Σχετικά με την κατηγορία της απάτης κατ΄εξακολούθηση, ο Κοντοστάθης «συνομολογεί μέρος των πράξεων του» καθώς όπως παραδέχεται «πράγματι παρέστησα ότι είμαι γιατρός και ότι φέρω τις ιδιότητες, τις γνώσεις κτλ, όπως αυτές περιγράφονται χωρίς εντούτοις να είμαι σε θέση να σας καταθέσω τι ακριβώς ανέφερα στον καθένα».
Ο Κοντοστάθης δεν διστάζει να μάλιστα να διαψεύσει τους γονείς των δύο ανήλικων παιδιών στα οποία έταζε «πλήρη ίαση» όπως τους έλεγε και παρότι δηλώνει πως δεν είναι γιατρός, κάνει μια ιατρική ανάλυση της ασθένειας από την οποία έπασχαν τα ανήλικά θύματα του. Όπως αναφέρει, «Η ασθένεια από την οποία έπασχαν και τα δύο παιδιά, ήτοι το πολύμορφο γλοιοβλάστωνα, συνιστά τον πιο κοινό και δυστυχώς τον πιο επιθετικό και κακοήθη τύπο πρωτοπαθούς εγκεφαλικού όγκου στους ανθρώπους. Χαρακτηρίζεται από πολύ φτωχή πρόγνωση, παρά την ύπαρξη πολλών θεραπευτικών μεθόδων και έχει χειρότερη πρόγνωσή από κάθε άλλη κακοήθεια κεντρικού νευρικού συστήματος με ενδιάμεση επιβίωση 14 μήνες. (…) Δηλαδή ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες, η «πλήρη ίαση» δεν ανήκει στο επίπεδου του προβλεπτού αλλά του, μεταφορικά «θαύματος». Κάνει μάλιστα αναφορά και τον άτυχο 76χρονου που «κούραρε» αναφέροντας πως, «Παρομοίως, κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας, η «πλήρης ίαση» ενός ανθρώπου εβδομήντα έξι ετών που πάσχει από καρκίνο του παχέως εντέρου, ακόμη και σε ιδανικές συνθήκες δεν ανήκει στο επίπεδου του προβλεπτού αλλά του, μεταφορικά «θαύματος». Μάλιστα υποστηρίζει ψευδώς σύμφωνα με τις οικογένειες των θυμάτων του, πως «Τα ανωτέρω ήταν σε γνώση τόσο των γονέων των άτυχων παιδιών όσο και του κ. Γ…καθότι πριν με γνωρίσουν είχαν λάβει την προβλεπόμενη ιατρική θεραπεία, τόσο με την μορφή χειρουργικής επέμβασης, όσο και με την μορφή συμπληρωματικής θεραπείας».
«Κανόνιζε μεταθέσεις»
Ο Κοντοστάθης είχε καταφέρει να πείσει εκατοντάδες άτομα, πως είναι γιατρός, ενώ ακόμη περισσότερους πως η ιδιότητα του είναι πιλότος της πολεμικής αεροπορίας. Σε ένορκη κατάθεση που έδωσε ο Ν.Α. του Γ., Πυροσβέστης στο επάγγελμα, υποστήριξε πως γνώρισε τον Κοντοστάθη, ενώ βρισκόταν στην μονή Εσφιγμένου, στο Άγιο Όρος μαζί με τον κουμπάρο του. Όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε, «μου συστήθηκε ως στρατιωτικό στην αεροπορία- πιλότος, πνευματικό παιδί του Γέροντα Μεθόδιου της Μονής Εσφιγμένου και δεξί του χέρι». Μάλιστα ο Κόντος όπως ανέφερε, τον «εξυπηρετεί λόγω των γνωριμιών του για τη διαμονή στο Άγιο Όρος, ενώ μεσολαβεί λόγω του επαγγέλματός του, για μεταθέσεις στρατιωτών, βοηθά δε ακόμη και αστυνομικούς».
Ο απατεώνας και υπεύθυνος σύμφωνας με το κατηγορητήριο για τους θανάτους τριών ανθρώπων, παραμένει κρατούμενος έως την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ είναι ενδεικτικό πως δεν έχει εκφράσει μέχρι σημερα, ούτε μια συγγνώμη προς τα θύματα του και τις οικογένειες του, ενώ δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες