Αποκλειστικός έλεγχος του Ιβάν Σαββίδη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Στο 100% στον Όμιλο Σαββίδη ανήκει πλέον, μετά την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την απόκτηση του πλήρους και αποκλειστικού ελέγχου της Melbery Investments Limited από την κυπριακή εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Belterra Investments Limited, αποκτώντας το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της, πέραν του ποσοστού 30% που κατείχε ήδη. Είναι μία κίνηση που κάνει ακόμη πιο ξεκάθαρη την κυριαρχία και την παρουσία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο.
Η Belterra Investments Limited είναι εταιρεία συμμετοχών, συστάθηκε στις 12 Ιουλίου 2016 και έχει την έδρα της στην Κύπρο. Ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα (μέσω των θυγατρικών της) σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς όπως της παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών, λιμενικών υπηρεσιών τουριστικής μαρίνας, στην παραγωγή οίνου καθώς και στον τομέα εμφιάλωσης και εμπορίας φυσικού μεταλλικού νερού, όπως αναφέρει η metrosport.gr.
Αναλυτικότερα, στον Όμιλο Belterra περιλαμβάνονται 12 εταιρείες: Οι Belterra Holdings Ltd, Πόρτο Καρράς ΑΕ, Πόρτο Καρράς Κτήμα ΑΕ, Βίλλα Γαλήνη ΑΕ, Πόρτο Καρράς Γκολφ, Πόρτο Καρράς Μαρίνα ΑΕ, Σουρωτή ΑΕ, Dimera Land & Property Investments ΑΒ Ανάπτυξη ΑΕ, Dimera Limited, Dimera Group Μονοπρόσωπη ΑΕ, ΠΑΟΚ ΠΑΕ GC Holding ΙΚΕ, Northern Wings, Dimera Media Investments, Dimera Εκδοτική ΑΕ και Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οικογενειακή τραγωδία στο Ηράκλειο: Σκότωσε την 29χρονη αδερφή του και αυτοκτόνησε!
Θεοδωρικάκος: «Θέμα ωρών να λυθεί το ζήτημα με τον Έλληνα αστυνομικό στην Τουρκία» (βίντεο)
Συνελήφθη μέλος της διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης «VOR V ZAKONE»
Αποκλειστικό «L&O»: Σύλληψη συνταξιούχου λιμενικού με «μίνι» οπλοστάσιο στο Θέρμο (εικόνες)
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες