ΑΠΘ: Φοιτήτριες κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση από 34χρονο με θρησκευτικές εικόνες

Φοιτήτριές του ΑΠΘ έκαναν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εντός του πανεπιστημιακού χώρου από έναν 34χρονο άνδρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τουvoria.gr, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα περιστατικά με συγκεκριμένο άτομο που φέρεται να παρενοχλεί γυναίκες σωματικά και λεκτικά εντός του ΑΠΘ. Στις Αστυνομικές Αρχές έχουν φθάσει πέντε σχετικές καταγγελίες για τη δράση του ίδιου ατόμου είτε εντός είτε εκτός του πανεπιστημίου.
Ο δράστης, που δεν έχει σχέση με το ΑΠΘ, είναι άνδρας αλβανικής καταγωγής, λεπτός, ηλικίας 34 ετών και συνηθίζει να κρατά στα χέρια του θρησκευτικές εικόνες. Το ίδιο άτομο έχει απασχολήσει και άλλες φορές τις αρχές για ληστείες και κλοπές.
Φοιτήτρια στο ΑΠΘ περιγράφει στη Voria.gr τη στιγμή που δέχθηκε η ίδια παρενόχληση από τον άνδρα εντός της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου 2021. Όπως αναφέρει η φοιτήτρια, τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση της Voria.gr, η ίδια κατευθυνόταν προς τις τουαλέτες που βρίσκονται στο ισόγειο του κτηρίου, οι οποίες έχουν κοινή είσοδο για γυναίκες και άνδρες, πριν ξεκινήσει το μάθημα, όταν συνειδητοποίησε πως ένας άνδρας την ακολουθούσε. «Πήγα στις γυναικείες τουαλέτες, ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα σε αυτές του ισογείου. Μπαίνω σε μία τουαλέτα που τελικά δεν κλείδωνε από μέσα. Κλείνω την πόρτα και περιμένω να ακούσω βήματα ότι φεύγει. Αυτός δεν έφυγε. Μετά από δέκα δευτερόλεπτα άνοιξε την πόρτα απότομα κι εγώ πάγωσα. Άρχισε να μου λέει χυδαία πράγματα. Εγώ τον σπρώχνω, τον απομακρύνω και βγαίνω προς το μέρος που είναι οι νιπτήρες. Αυτός μού κολλάει, προσπαθεί να με αγγίξει και συνεχίζει να μου λέει χυδαία πράγματα…Εγώ δεν του μιλούσα και αυτός εκνευριζόταν επειδή εγώ δεν του μιλούσα. Επέμενε, μου έλεγε “Γιατί δεν λες γεια; γιατί δεν μου μιλάς;”, συνέχισε προσπαθώντας να κολλήσει πάνω μου…Προσπάθησα να τον αγνοήσω, να μην έχω καν έχω καν οπτική επαφή, γιατί δεν ήξερα αυτός τι θα κάνει, έλεγα καλύτερα ας μην τον προκαλώ καθόλου. Έκανα ότι δεν υπάρχει. Μετά άρχισα να προχωράω προς την έξοδο, αυτός συνέχισε να με ακολουθεί και να μου μιλάει έτσι. Άρχισα να ανεβαίνω τις σκάλες προς τον πάνω όροφο και τότε μόνο σταμάτησε», σημειώνει η φοιτήτρια.
Στη συνέχεια, η ίδια πήγε κατευθείαν στην αίθουσα που γινόταν το μάθημα και μετά από 40 λεπτά, στο πρώτο δηλαδή διάλειμμα, μίλησε στον καθηγητή για το περιστατικό που συνέβη. Τότε, ο καθηγητής προσπάθησε να επικοινωνήσει με την ασφάλεια του κτηρίου, ωστόσο ποτέ κανένας δεν απάντησε. Η φοιτήτρια κάλεσε το βράδυ την αστυνομία και την επόμενη μέρα προέβη σε επίσημη καταγγελία στο τμήμα. Πριν από περίπου έναν μήνα κλήθηκε να αναγνωρίσει ένα άτομο, το οποίο αποδείχθηκε πως είναι ο άνδρας που την παρενόχλησε.
Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, πρόκειται για άνδρα που έχει απασχολήσει συχνά τις αρχές και δείχνει συνεχή παραβατική συμπεριφορά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η τελευταία καταγγελία που έγινε στην αστυνομία για τον συγκεκριμένο άνδρα καταγράφηκε πριν λίγες μόλις ημέρες, καθώς στις 2 Φεβρουαρίου ο 34χρονος παρενόχλησε ξανά φοιτήτρια εντός της Πανεπιστημιούπολης.
«Στην αρχή δεν το είπα κατευθείαν, πέρασε δηλαδή η πρώτη ώρα του μαθήματος, γιατί η πρώτη μου σκέψη ήταν πολύ ντροπή και πολύς πανικός. Δεν ήξερα τι να τους πω. (Σκέφτηκα ότι) δεν θα με πιστέψουν, γιατί δεν ήταν κάποιο άτομο μαζί μου για να τον δει και εγώ δεν ήξερα κανέναν. Μετά είχα έντονο θυμό. Και μετά απλά είπα ότι θέλω να το πω, θέλω να κάνω την καταγγελία, θέλω να το μοιραστώ, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω κάποιον», προσθέτει η φοιτήτρια, η οποία δεν νιώθει ασφαλής στους χώρους του ΑΠΘ. «Εννοείται ότι ποτέ δεν πηγαίνω πλέον στις τουαλέτες του Πανεπιστημίου μόνη μου. Λειτουργώ σαν τα παιδάκια, περιμένω κάποιον να έρθει μαζί μου. Παρότι η Παλαιά Φιλοσοφική είναι μπροστά στον δρόμο, ακόμα και για αυτήν την απόσταση των 10 μέτρων περιμένω κόσμο να έρθει μαζί μου για να φύγω», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Μία Απάντηση

 1. And while, french massage and not violates practically any prohibitions, for the reason it's not about sexual contact.
  In school sensual massage women will hold erotic 4hands massage. Similar swedish massage, as in principle, and relaxation, influences on some area human body, this give a chance male gain strength.
  Sensitive touch rasprekrasnoy girls will flow through your body, dipping in depth boundless the ocean pleasure. In the quiet slip, donating your skin kisses, prelestress envelops the warmth of one's body. You will be surprised at, which sea bliss today it is possible to feel fromnude massage in Midtown.
  The energy massage inSoho it today skill give away bliss. The Soapy massage – on the influence on clients is meant practically unlimited available opportunities actions on bodily, and consequently, and psychoemotional state of health friends.
  Systematically visiting the four hands massage for clients, you guarantee himself excellent sexual relaxation.

  Что такое блог и его 4 вида

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες