Αρχίζει σήμερα στη Βουλή η διαδικασία για τον ορισμό της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου – Τα φαβορί

Έχοντας ως οδηγό την «επετηρίδα», δηλαδή τη σειρά αρχαιότητας των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, όπως κατ’ επανάληψη έχουν εξαγγείλει κυβερνητικά στελέχη, αρχίζει σήμερα, Πέμπτη, η διαδικασία επιλογής της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου. Η έναρξη, θα γίνει με την ακρόαση στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής των έξι δικαστικών λειτουργών τους οποίους ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, έχει προτείνει για τη θέση του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.
Την τελική απόφαση, ωστόσο, για το ποια θα είναι τα δυο πρόσωπα που θα καλύψουν τις κορυφαίες θέσεις στη Δικαιοσύνη – του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- θα τη λάβει το υπουργικό συμβούλιο, κατά την επόμενη συνεδρίασή του.
Τα πρόσωπα
Έτσι, αύριο Πέμπτη η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αναμένεται να ακροαστεί για θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου, τα εξής πρόσωπα:
-Αγγελική Αλειφερoπoύλoυ, η οποία αποχωρεί από το δικαστικό σώμα σε δυο χρόνια,
-Γεώργιo Λέκκα, ο οποίος αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος (30 Ιουνίου 2019),
-Πηvελόπη Ζωvταvoύ, αποχωρεί σε λιγότερο από σε ένα έτος,
-Iωσήφ Τσαλαγαvίδη, αποχωρεί σε λιγότερο από σε ένα έτος,
-Ειρήvη Καλoύ, αποχωρεί σε δυο χρόνια και
-Δήμητρα Κoκoτίvη, αποχωρεί σε δυο χρόνια.
Να σημειωθεί ότι οι δυο τελευταίες δικαστικοί λειτουργοί είχαν επιλεγεί στα τέλη του περασμένη Μαΐου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψουν τις θέσεις του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Αντιστοίχως την Παρασκευή, η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, θα ακροαστεί για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τους εξής ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς: Δημήτριο Δασoύλα, Βασίλειο Πλιώτα, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Βασιλική Θεoδώρoυ, Ευσταθία Σπυρoπoύλoυ και Παvαγιώτη Καραγιάvvη.
Ο Δημήτριος Δασούλας αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος (30 Ιουνίου 2019), από το εισαγγελικό σώμα, ο Βασίλειος Πλίωτας αποχωρεί σε τρία χρόνια, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αποχωρούν σε δυο χρόνια.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες