17.8 C
Athens
12.1 C
Thessaloniki
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024
More

    Άρση lockdown: Οι ημερομηνίες που έχουν πέσει στο τραπέζι για το σταδιακό άνοιγμα

    Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη σταδιακή άρση του lockdown και την μερική χαλάρωση των μέτρων, με την κυβέρνηση να οργανώνει το σχέδιο της εξόδου.
    Ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σε κλιμακωτές φάσεις με αρχή την 22α Μαρτίου μέχρι και το τέλος Απριλίου.
    Στόχος είναι να ανοίξουν πρώτα τα κομμωτήρια για να ξεκινήσει η επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά και των μετακινήσεων, με τους πολίτες να ζητούν την επιτάχυνση της άρσης των μέτρων λόγω της μεγάλης κούρασης από το συνεχές και σκληρό lockdown.
    Στο τραπέζι βρίσκονται μάλιστα, η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα να ξεκινά στις 21:00 (όπως τις καθημερινές και όχι 19:00 που ισχύει τώρα) αλλά και να επιτρέπονται οι μετακινήσεις με τον κωδικό 6 και με αυτοκίνητο (όχι με πόδια και ποδήλατο που υφίσταται σήμερα).
    Ο οδικός χάρτης της άρσης των μέτρων, όπως μετέδωσε το STAR είναι ο ακόλουθος:
    22 Μαρτίου να ανοίξουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και νυχάδικα
    29 Μαρτίου τα εμπορικά κέντρα και το λιανεμπόριο
    5 Απριλίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια
    12 Απριλίου τα Δημοτικά
    18 Απριλίου τα καταστήματα εστίασης αλλά και η απελευθέρωση των μετακινήσεων
    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός, αν συνεχιστεί η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας σε συνδυασμό με την αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, θα επιτευχθεί η επιστροφή στην κανονικότητα.
    «Φεύγουν τα μέτρα, έρχονται τα tests»
    Παράλληλα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η χαλάρωση των μέτρων σε συνδυασμό με την αύξηση των διαγνωστικών ελέγχων, ώστε η καραντίνα να υπάρχει για το κρούσματα και όχι για τις ανθρώπινες δραστηριότητες.
    Έτσι, σύμφωνα με το κανάλι, στόχος είναι η διενέργεια 150.000 rapid tests ημερησίως, από τα 60.000 tests που γίνονται σήμερα συνολικά ανά ημέρα περίπου.
    Τα tests θα γίνονται σε σχολεία, εργοστάσια και μεγάλες βιομηχανίες, πριν ο εργαζόμενος μπει στον χώρο εργασίας του για δουλειά και ο μαθητής στην αίθουσα για μάθημα, αντίστοιχα.
    Επίσης, εξετάζεται τα tests να μπορεί να τα αγοράζει ο πολίτης από το φαρμακείο και να το κάνει μόνος του, στο σπίτι πριν βγει για τις δραστηριότητές του, ωστόσο πρέπει να γίνει σωστά για να βγει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα
    Τέλος, το κόστος θα βαρύνει το κράτος και όχι τους πολίτες, με την κυβέρνηση να αναζητά τουλάχιστον 10 εκ. ευρώ από προϋπολογισμό για το σχέδιό της.
    Πηγή: vradini



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ