36.3 C
Athens
36.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024
More

  Αστέριος Μαντζιώκας: H xρονιά του Στρατηγού


  Το καλοκαίρι του 2022 για τον Αστέριο Μαντζιώκα θα ήταν το «μεγαλύτερο» της μέχρι τώρα επαγγελματικής του καριέρας. Μέσα σε δύο μήνες υπό την εποπτεία του, εντοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν δύο από τις μεγαλύτερες φυτείες κάνναβης, που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, στον  Όλυμπο και το Δήμο Αγιάς. Το επίτευγμα αυτό δεν ήταν τυχαίο καθώς ο Ελασσονίτης Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, έχει πίσω του μια αξιόλογη επαγγελματική καριέρα 38 ετών.

  Ο Αστέριος Μαντζιώκας γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας και αποφοίτησε από το Λύκειο Τσαρίτσανης της ιστορικής Οικονομείου Σχολής. Εισέρχεται στη Σχολή Αστυφυλάκων το 1985 και ονομάζεται αστυφύλακας το 1986. Τριανταέξι χρόνια μετά, συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου του 2022 και ύστερα από πολλές προαγωγές, φτάνει στο βαθμό του Υποστράτηγου. Στη πορεία αυτών των χρόνων ο Αστέριος Μαντζιώκας θα υπηρετήσει και θα διακριθεί σε πολλά πόστα μέσα στην Αστυνομία.

  Η αρχή γίνεται το 1986 όταν τοποθετείται στο ΙΔ’ Αστυνομικό Τμήμα Αθηνών (Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων) ως Αστυφύλακας.  Δέκα χρόνια μετά, ως αξιωματικός πλέον, τοποθετείται προϊστάμενος στο Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.


  Η εμπειρία και η μετεκπαίδευσή του, θα τον φέρει πίσω στη γενέθλια περιφέρειά του το 2004 όταν τοποθετείται Τμηματάρχης του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης (ΓΕΠΑΔ) Θεσσαλίας. Στη θέση αυτή θα παραμείνει μέχρι το 2013 όπου και αναλαμβάνει Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Θα επιστρέψει στη Λάρισα το 2019, μετά από ένα σύντομο πέρασμα ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, και Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας, για να αναλάβει χρέη ως Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή της ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας, θέση την οποία υπηρετεί μέχρι σήμερα.

  202301141951015415 0


  Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία, του απονεμήθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία, για την υπηρεσιακή του απόδοση και δραστηριότητα, πλήθος επαίνων και ηθικών αμοιβών.  Μετά από εισήγηση της Carolyn B. Maloney, μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για την 12η περιφέρεια της Νέας Υόρκης, του απενεμήθη πιστοποιητικό ειδικής αναγνώρισης του Κογκρέσου των Η.Π.Α, σε αναγνώριση εξαιρετικής και ανεκτίμητης προσφοράς προς την Κοινότητα.

  Ο Αστέριος Μαντζιώκας είναι ένας επαγγελματίας που αντιλαμβάνεται το κοινωνικό πρόσωπο και την εξωστρέφεια που πρέπει να έχει η αστυνομία και γι’ αυτό ανέλαβε δράσεις προβολής του έργου του Σώματος, όπως με το ντοκιμαντέρ «PROUD BLUE – ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΜΠΛΕ» παραγωγής του τηλεοπτικού οργανισμού Ellopia Films USA σε σκηνοθεσία της κας Αθηνάς Κρικέλη, το οποίο έλαβε διεθνείς διακρίσεις, αναδεικνύοντας το ανθρώπινο στοιχείο της καθημερινότητας των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλία.

  Όσον αφορά τα διοικητικά του πεπραγμένα, ο κ. Μαντζιώκας χειρίστηκε υποθέσεις και ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως κατά την εκδήλωση Φυσικών Καταστροφών στη Θεσσαλία με κινητοποίηση-δρομολόγηση-διαχείριση δράσεων για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, την εφαρμογή μέτρων από την πανδημία Covid-19, τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος 2022 στις Π.Ε. Λάρισας-Τρικάλων-Καρδίτσας, ενώ  συνέβαλε μεταξύ άλλων στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων για υποθέσεις ναρκωτικών-φυτειών κάνναβης, όπλων, αρχαιοκαπηλίας και λαθρεμπορίου ποτών.

  Επιδίωξή του κ. Μαντζιώκα είναι η Ελληνική Αστυνομία, ως Οργανισμός με αναβαθμισμένη εκπαίδευση, με σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική, με αξιοποίηση των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και με διεθνή αστυνομική συνεργασία, να καταστεί πιο αποτελεσματική Αστυνομία, η οποία να εγγυάται μια ασφαλέστερη κοινωνία, εμπνέοντας ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον κάθε πολίτη της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε κάθε άνθρωπο που ζει, εργάζεται ή επισκέπτεται τη χώρα μας, προασπίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρεπή αντιμετώπιση του καθενός ξεχωριστά.

  «Σχεδόν τριάντα οκτώ χρόνια προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να είμαι συνεπής στο καθήκον και την αποστολή μου, που είναι η Ασφάλεια των πολιτών και η προστασία της περιουσίας τους. Προσπάθησα επίσης να αναδείξω το ανθρώπινο και φιλικό πρόσωπο της αστυνομίας, προς τους πολίτες. Επίσης προσπάθησα να είμαι δίκαιος με τους συνάδελφους αστυνομικούς, που καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνουν το δικό τους αγώνα. Το αν τα κατάφερα καλά ή όχι, εσείς θα το κρίνετε» μας λέει ο κ. Μαντζιώκας αποτιμώντας τη μέχρι τώρα πορεία του στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.

  Πηγή: Prosopa.net  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ