Αστυνομία Ηρακλείου: Αίτημα ενίσχυσης ενόψει του Συμβουλίου Μεταθέσεων

Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, έστειλε η Αστυνομία Ηρακλείου, ζητώντας την ενίσχυση στο τμήμα με προσωπικό, καθώς στο μέλλον τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα:
«Εν όψει του επικείμενου Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αιτούμαστε την ενίσχυση με Αστυνομικό Προσωπικό στην Δ. Α. Ηρακλείου θέτοντας υπ’ όψιν σας την Υπηρεσιακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παρούσα χρονική στιγμή στην Διεύθυνση μας, κατάσταση η οποία στο άμεσο μέλλον προβλέπεται περισσότερο δυσοίωνη:
Αποστρατεία – Συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού Αστυνομικών έως την 31/12/2021 (26 στον αριθμό με επίσημα στοιχεία της Δ. Α. Ηρακλείου),
Επικείμενη Συνταξιοδότηση εν όψει αυτεπαγγελτης αποστρατείας λόγω ορίου ηλικίας (60 έτη) σημαντικού αριθμού Αστυνομικών για το τρέχον έτος 2022,
Σημαντική υπόστελέχωση νευραλγικών Υπηρεσιών όπως τα Α. Τ. Μαλεβιζίου και Μίνωα Πεδιάδος καθώς και των Τ. Α. Ε. Ηρακλείου και Μεσσαράς.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε για το Α. Τ. Μαλεβιζίου ότι αστυνομεύει μία από τις μεγαλύτερες εδαφικά περιοχές του Νομού Ηρακλείου με έκταση 292 τετρ/χλμ και με πληθυσμό που ξεπερνά τις Είκοσι Έξι Χιλιάδες (26.000) κατοίκους. Τη θερινή δε περίοδο η ίδια υπηρεσία επιφορτίζεται με ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των τουριστικών της περιοχών με σχεδόν καμία ενίσχυση προσωπικού τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με άλλες τουριστικές περιοχές της Χώρας με παρούσα δύναμη 40% λιγότερη της Οργανικής της. Ομοίως για το Α. Τ. Μίνωα Πεδιάδος που επλήγη πρόσφατα απο τον καταστροφικό σεισμό έχει επωμιστεί την διασφάλιση των περιουσιών των σεισμοπαθών πολιτών παρουσιάζει όμως σημαντική έλλειψη προσωπικού καλυπτομενο με αποσπάσεις εντός Δ. Α. Ηρακλείου επιφεροντας έτσι σημαντικά προβλήματα στις Υπηρεσίες απο τις οποίες προέρχονται οι παραπάνω αποσπασμενοι.
Σας καλούμε όπως συμβάλετε καθοριστικά στη μείωση του ποσοστού των κενών οργανικών θέσεων κατά τις προσεχείς τακτικές μεταθέσεις έτους 2022, στηρίζοντας αφενός το έργο των ήδη υπηρετουντων Αστυνομικών της Δ. Α. Ηρακλείου και συμβάλλοντας αφετέρου στην εμπέδωση του αισθηματος ασφαλείας των πολιτών του Νομού μας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες