Αστυνομικοί έλεγχοι για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Ελέχθησαν συνολικά 7 καταστήματα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 5 από αυτά.
Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε:
Στην Αττική,
σε καφετέρια, να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και
σε καφετέρια – σνακ μπαρ, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.
Στη Θεσσαλονίκη,
σε κέντρο διασκέδασης, να απασχολούνται 5 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας,
σε καφέ – μπαρ, να έχει δηλωθεί διαφορετική, από την ισχύουσα, διεύθυνση λειτουργίας καταστήματος στον φορολογικό μηχανισμό και
σε καφέ – αναψυκτήριο, να μην έχουν εκδοθεί δύο (2) αποδείξεις.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνολικά έλεγχος σε 179 πελάτες και 53 εργαζόμενους, μέσω σάρωσης πιστοποιητικών και ταυτόχρονου ελέγχου ταυτοπροσωπίας, εκ των οποίων 2 πελάτες δεν επέδειξαν τα σχετικά πιστοποιητικά και τους επιβλήθηκαν τα σχετικά πρόστιμα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις ενώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

105 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες