Αστυνομικοί σε ρόλο κλητήρα – Προβλήματα στα Αστυνομικά Τμήματα της Πάτρας

«Βροχή» από δικόγραφα κατακλύζουν τα Αστυνομικά Τμήματα της Πάτρας το τελευταίο διάστημα με τους αστυνομικούς να αναλαμβάνουν χρέη κλητήρα.
Τα παραπάνω καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας, ο οποίος τονίζει πως οι αστυνομικοί αντί να περιπολούν τις γειτονιές αναγκάζονται να μοιράζουν δικόγραφα στους πολίτες.
«Η κατάσταση είναι δραματική. Τα Αστυνομικά Τμήματα της Πάτρας το τελευταίο διάστημα, μετά τη συνταξιοδότηση δέκα δικαστικών επιμελητών κατακλύζονται από δικόγραφα. Οι αριθμοί των δικογράφων καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος. Τα Αστυνομικά Τμήμα αδυνατούν να βγάλουν περιπολίες υπό αυτές τις συνθήκες» αναφέρει ο κ. Τσίτσικας, παρουσιάζοντας τα παρακάτω αποκαλυπτικά στοιχεία.
Πόσα δικόγραφα λαμβάνουν
Τον Δεκέμβριο του 2021 το Α’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας είχε λάβει 600 δικόγραφα, τον Ιανουάριο του 2022 ήδη έχει ξεπεράσει τα 900, ενώ ετησίως ο αριθμός των δικογράφων ανέρχεται στα 8.500.
Το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας την τελευταία εβδομάδα έχει παραλάβει 400 δικόγραφα, αύξηση της τάξεως 300% σε σχέση τον αριθμό που παραλάμβανε.
Το Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας τον Δεκέμβριο έχει λάβει 966 δικόγραφα ενώ ετησίως ο αριθμός ανέρχεται σε 13.000.
«Να αποστέλλονται ηλεκτρονικά»
«Εμείς ζητάμε να επιταχυνθεί η διαδικασία ώστε να αποστέλλονται ηλεκτρονικά μέσω email και όχι να χρειάζεται να γίνεται επίδοση από τους αστυνομικούς, ή να γίνει επαναπρόσληψη κλητήρων ή με της κινητικότητας να εξασφαλιστεί λύση διότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να απεμπλακούν από αυτό το έργο», προσθέτει.
Υπογραμμίζει, δε πως παρά τις προσπάθειες που κάνουν οι διοικήσεις των Αστυνομικών Τμημάτων της Πάτρας, εφαρμόζοντας τις οδηγίες της τοπικής ηγεσίας, να βγάλουν περιπολίες των αστυνομικών με στόχο την πρόληψη και την πάταξη της εγκληματικότητας, αυτό καθίσταται πολλές φορές μη εφικτό.
«Αποδυναμώνεται η Άμεση Δράση»
«Εκτός αυτών, παρατηρείται και αποδυνάμωση της Άμεσης Δράσης, η οποία αναγκάζει να βγάζει ένα περιπολικό για να καλύψει τις ανάγκες αστυνόμευσης της πόλης, αλλά και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δεδομένου ότι μετά την συνταξιοδότηση 40 συναδέλφων, υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης», καταλήγει ο κ. Τσίτσικας, καλώντας τους αρμοδίους να δρομολογήσουν λύσεις.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες