Αστυνομικοί της Δυτικής Μακεδονίας ενημέρωσαν πάνω από 5.500 μαθητές για την κυκλοφοριακή αγωγή, τα ναρκωτικά και το bullying 

Πραγματοποιήθηκαν πλήθος ενημερωτικών διαλέξεων από εξειδικευμένο και έμπειρο  αστυνομικό προσωπικό των Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας, σε μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά το σχολικό έτος 2025-2026.

Πιο συγκεκριμένα, 5.502 μαθητές ενημερώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς από αστυνομικούς των Τμημάτων Τροχαίας και Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, για θέματα οδικής ασφάλειας, κυκλοφοριακής αγωγής, ναρκωτικών ουσιών, διαδικτυακού σχολικού εκφοβισμού (cyberbullying), καθώς και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, με στόχο την προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας των ανηλίκων.

mathites dytiki makedonia 18 6 2026 3

Οι εν λόγω διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν σε σχολικές μονάδες, σε εγκαταστάσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών, καθώς και σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, όπως πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής.

Σκοπός των διαλέξεων είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την ορθή και ασφαλή συμπεριφορά στο δρόμο ως πεζοί, ποδηλάτες και επιβάτες λεωφορείων-οχημάτων, τους κίνδυνους που ελλοχεύουν από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τις επιπτώσεις της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και τις μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών.

mathites dytiki makedonia 18 6 2026 2

Παράλληλα, κατά τους θερινούς μήνες θα πραγματοποιούνται επισκέψεις και ενημερωτικές δράσεις σε δομές προσχολικής αγωγής, όπως παιδικοί σταθμοί, της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι ενημερωτικές διαλέξεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και τη νέα σχολική χρονιά με κύριο και διαρκή στόχο την ενίσχυση της πρόληψης και της ενημέρωσης των μαθητών.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ