Αστυνομικοί Ν/Α Αττικής: «Σε κίνδυνο η ασφάλεια του πολίτη»

Την έντονη αντίδραση της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, έχει προκαλέσει η απόφαση της ΓΑΔΑ, να στελεχώσει τη διεύθυνση αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, με μόλις 15 νεοεξερχόμενους αστυφύλακες από τις σχολές της αστυνομίας, όταν όπως υποστηρίζουν, « έχει ήδη αποψιλωθεί από προσωπικό, μείον 50 νέοι Αστυφύλακες, μετά από προηγούμενη διαταγή για ενίσχυση των Δ.Α.Ε.Α. και ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α».
Παράλληλα τονίζουν πως « Επειδή είναι βέβαιο ότι θα επέλθει ακόμα μεγαλύτερη δυσχέρεια στην εύρυθμη λειτουργία των ήδη υποστελεχωμένων Τμημάτων Τάξης καθώς και στην αστυνόμευση των περιοχών, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών, θέτουμε αυτούς που πήραν την απόφαση υπεύθυνους και υπόλογους απέναντί τους».
Τα μέλη της Ένωσης, ζητούν την άμεση « τροποποίηση της εν λόγω διαταγής διότι αφήνει στο έλεος τα Αστυνομικά Τμήματα της Δ.Α.Ν/Α.Α., με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επίσης καταγγέλλουμε το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθη στη νέα τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος για τους νεοεξερχόμενους αστυνομικούς και η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, αν και είχαμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που τη συμπεριλάμβανε. Επιπρόσθετα, καταγγέλλουμε την απόφαση ομοίως της Γ.Α.Δ.Α. για τη δημιουργία ΟΜ.ΕΤ. στη Δ.Α.Α.Α. από τη στιγμή μάλιστα που πλέον η συγκεκριμένη Διεύθυνση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και του αντικειμένου για το οποίο είναι εντεταλμένη καθώς και στις υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν και μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών». Τέλος κρούουν « τον κώδωνα του κινδύνου διότι πλήττεται η εικόνα της Χώρας μας στο εξωτερικό αλλά και στην ουσία δημιουργούνται επικριτικά σχόλια που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, που είναι ο τουρισμός» .

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες