Αθώωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου για τα ομοφοβικά σχόλια, πρότεινε ο αντεισαγγελέας

Να αθωωθεί ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος από τις κατηγορίες της δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους και της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος, ζήτησε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο κ. Αμβρόσιος είχε καταδικασθεί σε δεύτερο βαθμό σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για ομοφοβικά σχόλια στα οποία είχε προβεί.
Ωστόσο, ο κ. Αμβρόσιος είχε αθωωθεί πρωτόδικα για τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου άσκησαν έφεση.
Σήμερα στην αγόρευσή του στον Άρειο Πάγο, ο κ. Μπρακουμάτσος είπε: “Με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα καταργήθηκε το άρθρο του προϊσχύσαντος για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. Στην προκειμένη περίπτωση ο αναιρεσίων (σ.σ ο κ.Αμβρόσιος ) καταδικάστηκε για το έγκλημα αυτό και του επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών και συνολική ποινή 7 μηνών. Ενόψει αυτώ πρέπει να εφαρμοστεί η επιεικέστερη διάταξη ,να αναιρεθεί η προσβαλλόμενη απόφαση και κατά το μέρος αυτό να κηρυχθεί αθώος ο αναιρεσίων και να αφαιρεθεί η ποινή των 5 μηνών και από τη συνολική ποινή η συντρέχουσα ποινή των 2 μηνών».
Ακόμη, ο κ. Μπρακουμάτσος ζήτησε να απορριφθούν όλοι οι άλλοι προβαλλόμενοι λόγοι αναίρεσης της απόφασης εκ μέρους του Μητροπολίτη, ο οποίος ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα.
Κατά τη σημερινή διαδικασία, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής επισήμαναν ότι το αδίκημα μετά την κατάργηση του άρθρου τυποποιείται σε άλλο άρθρο του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων,βιαιοπραγίες ή διχόνοια. Και ως εκ τούτου λόγω του ρατσιστικού υποστρώματος δεν τίθεται ζήτημα αποποινικοποίησης του αδικήματος. «Δεν είναι κάθε λόγος ρατσιστικός.Αν δεν είναι αυτός δεν είναι κανένας», τόνισε η πολιτική αγωγή.
Αντίθετα,οι δικηγόροι του Μητροπολίτη ανέπτυξαν όλα τα νομικά επιχειρήματα ζητώντας από το Ανώτατο Δικαστήριο να γίνει δεκτή στο σύνολό της η αίτηση αναίρεσης.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες