Αυτόφωρο για δικαστικό υπάλληλο του Πρωτοδικείου Αθήνας μετά από αναφορά δικηγόρου

Μηνυτήρια αναφορά δικηγόρου κατά δικαστικού υπαλλήλου που υπηρετεί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, κοινοποίησε στην ηγεσία του Αρείου Πάγου ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ), όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.
Μάλιστα, σύμφωνε με τον ΔΣΑ για το συγκεκριμένο υπάλληλο ήδη κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
Αναλυτικά, στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος αναφέρονται τα εξής:
«Αφού λάβαμε γνώση μηνυτήριας αναφοράς συναδέλφου κατά δικαστικού υπαλλήλου του Πρωτοδικείου Αθηνών, επί παραβάσει καθήκοντος, για περιστατικό που έλαβε χώρα στο αρχείο του Πρωτοδικείου Αθηνών, ο ΔΣΑ κοινοποίησε την αναφορά στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Αγγελική Αλειφεροπούλου, τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειο Πλιώτα, και τον Προϊστάμενο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Γεώργιο Γρίβα, για να λάβουν γνώση και να προβούν στις δέουσες ενέργειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία κατά του συγκεκριμένου δικαστικού υπαλλήλου».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός υπάλληλος αρνήθηκε να χορηγήσει στο δικηγόρο αντίγραφα δικογραφίας, επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος έκλεινε φάκελο της υπόθεσης που χειρίζονταν την επόμενη μέρα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δικηγόρος μετά την άρνηση του δικαστικού υπαλλήλου κατέφυγε στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου από τον οποίο δόθηκε εντολή να δοθούν τα αντίγραφα της δικογραφίας στον δικηγόρο. Παρόλα αυτά, ο υπάλληλος του Πρωτοδικείου αρνήθηκε και πάλι να χορηγήσει τα ζητούμενα αντίγραφα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες