Αυτή είναι η «Κυρία Θάνατος» της Ουκρανίας – Εθνική ηρωίδα την χαρακτηρίζουν

Στον πόλεμο της Ουκρανίας απέναντι στη Ρωσία, λαμβάνουν μέρος και γυναίκες οι οποίες ήταν από πριν στον στρατό, ενώ υπάρχουν και οι εθελόντριες οι οποίες θέλησαν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους!

Μία απ’ αυτές είναι η «Κυρία Θάνατος», η οποία θεωρείται εθνική ηρωίδα και στέλνει το δικό της μήνυμα: «Πρέπει να νικήσουμε αυτά τα ορκ»!

Η ταυτότητά της μπορεί να παραμένει μυστική, όμως η «Κυρία Θάνατος» είναι μία ατρόμητη Ουκρανή πεζοναύτης που πολεμά λυσσαλέα τον εχθρό από την αρχή της ρωσικής εισβολής.

Αψηφώντας τον κίνδυνο, η μελαχρινή Ουκρανή κραδαίνει το όπλο στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», η ελεύθερη σκοπευτής, γνωστή ως «Charcoal» (σημαίνει ξυλοκάρβουνο), έχει αναδειχθεί σε εθνική ηρωίδα στην πατρίδα της.

Δίνοντας πρώτη το παράδειγμα στους Ουκρανούς, ντύθηκε στα χακί, στέλνοντας το ακόλουθο μήνυμα: «Πρέπει να νικήσουμε αυτά τα ορκ», δήλωσε αναφερόμενη στους Ρώσους εισβολείς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sun», η θαρραλέα Ουκρανή εντάχθηκε στο σώμα των πεζοναυτών της χώρας το 2017.

Έχει πολεμήσει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην επαρχία Ντονμπάς, και στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

Τον περασμένο Ιανουάριο αποφάσισε να αποχωρήσει από τον ουκρανικό στρατό, ωστόσο, στις 24 Φεβρουαρίου, μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος του Πούτιν στην πατρίδα της, έπιασε ξανά το όπλο και μπήκε δυναμικά στη μάχη.

Σύμβολο στην Ουκρανία

Η μελαχρινή Ουκρανή έχει γίνει πλέον σύμβολο της γενναίας ουκρανικής αντίστασης ενάντια στους Ρώσους εισβολείς.

Αναφερόμενη στους Ρώσους στρατιώτες, η ελεύθερη σκοπευτής έχει δηλώσει επανειλημμένως: «Πρέπει να τους πετάξουμε όλους έξω. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ανθρώπινα όντα. Ακόμα και οι φασίστες δεν ήταν τόσο άθλιοι όσο αυτά τα ορκ. Πρέπει να τους νικήσουμε».

Oι Ουκρανοί την συγκρίνουν με την «Κυρία Θάνατο», όπως έμεινε στην Ιστορία η Λουντμίλα Παβλιτσένκο. Πρόκειται για την Ουκρανή ηρωίδα του σοβιετικού στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που φέρεται να σκότωσε 309 Ναζί. Η Παβλιτσένκο θεωρείται η πιο επιτυχημένη ελεύθερη σκοπευτής όλων των εποχών, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες