Βαρουφάκης: Κατηγορείται από πρώην βουλευτή του για μπούλινγκ και αυταρχισμό

Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου κατηγορεί την ηγεσία του ΜέΡΑ25 για bullying, mobbing (ψυχολογική τρομοκρατία), σεξιστικές, αυταρχικές, απαξιωτικές, αντιδεοντολογικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές την περίοδο που ήταν έγκυος, λεχώνα και θηλάζουσα μητέρα, αναφέρει το dailypost.
Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου που ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα μιλώντας στη Βεργίνα Τηλεόραση και την εκπομπή «Αποκαλυπτικά και Επίκαιρα» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Σταματόπουλο έκανε λόγο για χυδαία στοχοποίηση της από το ΜέΡΑ25, το οποίο, όπως υποστήριξε, προσπαθεί να σπιλώσει το ήθος και το έργο της, με κατάπτυστες συκοφαντίες.
Η κ. Αδάμου καταγγέλλει ότι το κόμμα της, την αντικαθιστούσε συστηματικά και χωρίς λόγο από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με τον Κλέωνα Γρηγοριάδη, παρόλο που είχε κάνει όλην την προεργασία. Παράλληλα, η Κωνσταντίνα Αδάμου υποστήριξε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος δεν αποφάσιζε καθόλου δημοκρατικά.
Δεν είναι τυχαίο, είπε με νόημα η βουλευτής, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αποχωρήσει πολλά αξιόλογα στελέχη από το ΜέΡΑ25, λόγω της μικρότητας που δείχνει το κόμμα. Για τον κ. Βαρουφάκη, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης είπε ότι δεν ενδιαφέρθηκε να επικοινωνήσει μαζί της, ενώ γενικά ο κ. Βαρουφάκης δεν ήθελε να του ασκείται κριτική και να εκφράζεται αντίθετη γνώμη από τη δική του.
Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του ΜέΡΑ25 είχε προαναγγείλει τον πειθαρχικό έλεγχό της επειδή δεν κατέβαλε στο κόμμα την οικονομική εισφορά που είχε συμφωνηθεί για όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Η δήλωση που είχε αναρτήσει η βουλευτής Αδάμου στα social media για τους λόγους ανεξαρτητοποίησής της:
ΔΗΛΩΣΗ
Δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου από το ΜέΡΑ25, διότι θεωρώ ηθικό μου χρέος και καθήκον προς τους συμπολίτες μου και προς τον εαυτό μου, την τήρηση των κεκτημένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είναι η ελευθερία του λόγου, η δημοκρατία, η ισότητα, η ισηγορία, η ισονομία και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο.
Όταν εντάχθηκα στο εν λόγω κόμμα, πίστεψα στα όμορφα στημένα λόγια που διακήρυτταν… όμως 2 χρόνια τώρα έγινα παρατηρητής αντιδημοκρατικών, αντισυντροφικών, αντιδεοντολογικών και αυταρχικών συμπεριφορών που λάμβαναν χώρα τόσο προς εμένα, όσο και προς άλλους συνοδοιπόρους μου. Δυστυχώς ήταν πολύ δύσκολο να βρει κανείς το δίκιο του.
Το αποτέλεσμα ήταν να παρεμποδίζεται με ποικίλους τρόπους η συμμετοχή μου στο κοινοβουλευτικό έργο, για το οποίο έδωσα όρκο στον ελληνικό λαό να επιτελώ με όλες μου τις δυνάμεις.
Προσωπικά δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα κόμμα που μεταμφιέζεται σε κάτι που δεν είναι. Ένα κόμμα που διακηρύττει την αμεσοδημοκρατία, την ισότητα και την υπεράσπιση των αδύναμων, αλλά κάνει πράξη τον αυταρχισμό, και προβαίνει σε αυθαίρετες αντιδημοκρατικές πρακτικές.
Δυστυχώς οι όμορφες εξαγγελίες είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου.
Θα ήθελα να γνωστοποιήσω σε όλες και σε όλους ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα δίκαια αιτήματα και δικαιώματα όλων των συμπολιτών μου.
Ως ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής θα μπορώ να σας εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με λιγότερα εμπόδια.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες