Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: «Υπάρχουν κενά στο DNA» – Νέα στοιχεία στα χέρια της ανακρίτριας

Βρίσκεται στην ανακρίτρια η γνωμοδότηση του τεχνικού συμβούλου σχετικά με την ιατροδικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε στα δείγματα που ελήφθησαν από την 24χρονη Γεωργία Μπίκα, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου, στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης επεξεργαζόταν στοιχεία και πληροφορίες επί δύο εβδομάδες, με στόχο να συνταχθεί τεχνικό πόρισμα, με το οποίο θα δίνονται απαντήσεις σε συγκεκριμένα ιατροδικαστικά ζητήματα. Ένα από αυτά είναι πότε έγιναν οι δειγματοληψίες και ποια δείγματα ελήφθησαν.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ThessToday.gr, ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης «υπάρχουν κενά στο DNA. Δεν έχουμε δειγματοληψία από τη σουίτα από το DNA του χώρου». Σήμερα, υπήρξαν εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση, καθώς η συγκεκριμένη τεχνική έκθεση παραδόθηκε στην ανακρίτρια. Σε αυτήν περιλαμβάνεται και το ανατρεπτικό στοιχείο εντοπισμού μεγάλης ποσότητας αιθανόλης, κάτι που αρχικώς είχε διαψεύσει το περιβάλλον του κατηγορουμένου, που έκανε λόγο για “ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ”».
Ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα, υπενθυμίζει ότι διαπιστώθηκε η κατανάλωση αλκοόλ, που «δεν ήταν αμελητέα» και ως εκ τούτου, ενσωμάτωσε το εν λόγω στοιχείο στην τεχνική έκθεση.
Δικηγόρος 24χρονης: Η ανακρίτρια μπορεί να διατάξει περαιτέρω έρευνα
Σε δήλωσή του ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα υπογράμμισε ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο η ανακρίτρια να διατάξει περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση όταν δει τον φάκελο. Τόνισε, δε, ότι ο τεχνικός σύμβουλος υποστηρίζει πως θα έπρεπε να έχει ληφθεί γενετικό υλικό και από άλλο εμπλεκόμενο άτομο.
Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Αθανάσιος Ζιώγας, αναφέρει στο ThessToday.gr: «Η ανακρίτρια θα δει τον φάκελο και μπορεί να διατάξει περαιτέρω έρευνα. Δηλαδή, ενώ στα αποτελέσματα των τοξικολογικών φαίνεται ότι έχει παρθεί γενετικό υλικό από ένα δράστη, ο τεχνικός σύμβουλος υποστηρίζει ότι έπρεπε να παρθεί και από άλλο εμπλεκόμενο άτομο, διότι είναι ομοζυγωτικοί δίδυμοι, άρα μπορεί να έχουν ίδιο γενετικό υλικό».
Υπογραμμίζει στη συνέχεια ότι «πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, οι δικαστές έχουν την κρίση τους και θα δουν την πραγματικότητα», επισημαίνοντας επίσης ότι η 24χρονη «παλεύει και προσπαθεί καθημερινά να επανέλθει στην κανονική της ζωή».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες