Βουλή: Κυρώθηκε η ΠΝΠ που θεσπίζει την φορολογική απαλλαγή του πτητικού επιδόματος

Κυρώθηκε από την ολομέλεια της Βουλής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 28ης/01/2022 με τίτλο «Επείγουσες φορολογικές, τελωνειακές και συναφείς ρυθμίσεις, επείγουσες διατάξεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος της δικαστικής προστασίας».
Επί της αρχής, υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης, «παρών» δήλωσε το Κίνημα Αλλαγής, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν.
Βεζυρόπουλος: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αξιόπιστα τις δυσκολίες
Κλείνοντας τη συζήτηση, ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να διαχειρίζεται και να αντιμετωπίζει αξιόπιστα και αποτελεσματικά τις δυσκολίες και τις έκτακτες καταστάσεις που προκύπτουν. Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση δεν διστάζει να λαμβάνει διαρκώς νέα μέτρα στήριξης, να ενισχύει και επικαιροποιεί μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, με στόχο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, για να έχουν όλοι τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα οφέλη της αναπτυξιακής διαδικασίας στο μέλλον.
Ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διατηρεί την εμπιστοσύνη της κοινωνίας γιατί διαθέτει δύο στοιχεία που συνιστούν συγκριτικό πλεονέκτημα, δηλαδή την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα και κυρίως, μετρήσιμα αποτελέσματα. “Δεν έχει καμία σημασία το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να υποτιμήσει τη δεύτερη και μάλιστα σε μόνιμη βάση μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και τις λοιπές φορολογικές ελαφρύνσεις της κυβέρνησής μας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι πολίτες βλέπουν τη μείωση των φόρων και έχουν άμεσα ωφέλεια από αυτήν” τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.
Κριτική της αντιπολίτευσης
Η κριτική της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε στη διάταξη που αυξάνει (από 24 σε 48) τις δόσεις εξόφλησης οφειλών συνταξιούχων στην εφορία (από τη δήλωση αναδρομικών ποσών και συντάξεων προηγούμενων ετών) και τη διάταξη για την τρίμηνη παράταση της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας είπε ότι θα μπορούσε να ψηφίσει άλλες διατάξεις όπως αυτή για την “απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος για τα επιδόματα επικίνδυνης εργασίας με τη μορφή του πτητικού επιδόματος”, ωστόσο διαφωνεί με τη φορολόγηση των ήδη περικομμένων αναδρομικών των συνταξιούχων, όπως και με το κλείσιμο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ.τευση.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες