Χανιά: Τρεις συλλήψεις σε εξορμήσεις τις ΕΛΑΣ – Οι δύο για ναρκωτικά

Συνεχίζουν τις εξορμήσεις τους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας οι αστυνομικοί στα Χανιά . Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν χθες, 21 Σεπτεμβρίου, αστυνομικοί έλεγχοι σε 298 άτομα και σε 192 οχήματα, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν τρία άτομα.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις ένας και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 161,6 γραμμάρια κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας.

Μία σύλληψη για παράνομη παραμονή στη χώρα

Επιπλέον, συνελήφθη ακόμα ένας αλλοδαπός που φέρεται ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα, ενώ κατασχέθηκε μια συσκευασία η οποία περιείχε 37,5 γραμμάρια κάνναβης που βρέθηκαν σε υπαίθριο χώρο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων πρόληψης επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώθηκαν συνολικά -67- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

  • 8 για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης
  • 12 για μη χρήση ζώνη ασφαλείας
  • 14 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 12 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
  • 1 για υπερβολική ταχύτητα και
  • 20 λοιπές παραβάσεις

Οι εξορμήσεις αυτές καλύπτουν όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλαμβάνουν ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις -κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες