Χαρδαλιάς από τον Άγιο Ευστράτιο: «Αδιαπέραστο τείχος οι Ένοπλες Δυνάμεις μας»

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε ότι «30 χρόνια μετά τον άδικο χαμό του ήρωα αξιωματικού, η καθημερινότητα στις ελληνικές θάλασσες, στους ελληνικούς ουρανούς δεν έχει διαφοροποιηθεί. Πάντοτε όμως θα είμαστε εδώ! Πάντοτε θα υπάρχει το αδιαπέραστο τείχος, που έχουν οικοδομήσει οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με την καθολική στήριξη του ελληνικού λαού. Πάντοτε θα υπάρχει η αδάμαστη θέληση και η αποφασιστικότητα, που μπορούν να πηγάζουν από μια μόνο ψυχή, την ελληνική. Και αυτό δεν αλλάζει!».

Ειδικότερα, ο κύριος Χαρδαλιάς μιλώντας από τον Άγιο Ευστράτιο όπου παρέστη ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στις ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον πεσόντα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Ήρωα Υποσμηναγό (Ι) Νικόλαο Σιαλμά που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του μνημείου του, στο ακριτικό νησί.

Οι εκδηλώσεις στον Άγιο Ευστράτιο

Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και ο ομώνυμος δήμος. Ο Νικόλαος Σιαλμάς γεννήθηκε το 1965 στο Θέρμο Αιτωλοα­καρ­νανίας. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1984 και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1988 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.

Έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Αγίου Ευστρατίου, κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαιτίσεως τουρ­κι­­κών αεροσκαφών, χειριζόμενος αεροσκάφος F-1CG της 342 μοίρας Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγας Μάχης (Τανάγρα), στις 18 Ιουνίου 1992.

Παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Χαρδαλιά

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από τους Τούρκους. Αυτή τη φορά παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Άμυνας.

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που το ελικόπτερο βρισκόταν στην καρδιά του Αιγαίου, ακούστηκε στον ασύρματο μήνυμα πως «βρίσκεστε σε τουρκικό εναέριο χώρο».

Φυσικά οι έμπειροι χειριστές της Αεροπορίας Στρατού αδιαφόρησαν και συνέχισαν την πορεία τους.

Ωστόσο, η παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υφυπουργό Άμυνας της χώρας, δεν παύει να προβληματίζει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, μιας και οι Τούρκοι από τη μία διαμηνύουν πως θέλουν διάλογο και από την άλλη επιμένουν στις επικίνδυνες προκλήσεις στο Αρχιπέλαγος.

Επισημαίνουμε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, με τις μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού και τα υποβρύχια να βρίσκονται απ’ άκρη σ’ άκρη στο Αιγαίο, την Πολεμική Αεροπορία και την αεράμυνα να στοχοποιούν οτιδήποτε «σπάει» το FIR Αθηνών και τον Στρατό Ξηράς με τους κομάντο της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ να είναι σε επαγρύπνηση σε κάθε νησί και κάθε βράχο του Αιγαίου.

Όπως τονίζουν πηγές του ελληνικού «Πενταγώνου», κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει έχοντας απέναντι έναν τόσο αφερέγγυο και απρόβλεπτο γείτονα. Απαίτείται συνεχής διπλωματική εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των Κλάδων ώστε να απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά σε κάθε ενέργεια της Τουρκίας.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες