Χάρης Τσίτσικας: Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η αστυνόμευση στην Αχαΐα από τα δικόγραφα και την υποστελέχωση υπηρεσιών

Ο προέδρος της Ένωσης Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας, αναφέρει ότι υπάρχει σοβαρή επιχειρησιακή ανωμαλία προκαλείται τους τελευταίους δύο μήνες από τα δικόγραφα λόγω συνταξιοδότησης και μη αντικατάστασης δικαστικών επιμελητών και σοβαρό θέμα υποστελέχωσης νευραλγικών υπηρεσιών λόγω συνταξιοδότησης συναδέλφων . Αυτά τα δύο έχουν συνθέσει ένα εκρηκτικό μείγμα με σοβαρό αντίκτυπο στην αστυνόμευση της περιοχής. Το φιλότιμο των συναδέλφων και οι προσπάθειες της Διοίκησης δεδομένες όμως τα νούμερα μιλούν από μόνα τους.
Η κατάσταση στα αστυνομικά
Στα τμήματα της Δ.Α Αχαΐας τους τελευταίους μήνες έχει πραγματικά ξεφύγει από κάθε λογική. Τα δικόγραφα που χρεώθηκαν για τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο (έως σήμερα) σε μερικά από τα τμήματα της περιοχής είναι τα εξής:
A’ A.T: 600- 891
B AT:330- 950
Γ A.T:900- 1100
A.T. ΔYT. AXAIAΣ: 623- 692
«Όλα αυτά διότι δέκα τουλάχιστον δικαστικοί υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν με αποτέλεσμα αφού δεν υπήρξε πρόβλεψη αντικατάστασης να αποσταλούν στα αστυνομικά τμήματα με ότι αυτό συνεπάγεται. Ήδη τα αστυνομικά τμήματα δεν βγάζουν περιπολίες και όταν αυτό γίνει η θα επιδίδουν έγγραφα η θα φέρνουν εις πέρας κάποια ακούσια νοσηλεία. Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη καθώς μετά την συνταξιοδότηση 40 συναδέλφων τέλος του έτους, υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση μετά βίας βγάζει σε πρωινή και απογευματινή βάρδια μια εποχούμενη περιπολία σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας!!!
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Αχαΐα θα πρέπει να ενισχυθεί με γενναίο αριθμό αστυνομικών οι οποίοι θα στελεχώσουν μάχιμες υπηρεσίες και άμεσα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την απεμπλοκή μας από την επίδοση δικογράφων . Η κατάσταση αυτή από την στιγμή που δεν αντικαταστάθηκαν οι δικαστικοί υπάλληλοι θα χειροτερεύει καθημερινά με αποτέλεσμα οι πολίτες να στερούνται ή για να είμαστε ακριβείς να μην έχουν το επιθυμητό επίπεδο υπηρεσιών ασφαλείας», τονίζει.
Ο κ. Τσίτσικας συνεχίζει, «Η βούληση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας είναι δεδομένη το έδειξε εξάλλου και με την απεμπλοκή των συναδέλφων από τις έκτακτες και σε λίγες μέρες από τις τακτικές Μεταγωγές κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής με μια ιστορική απόφαση. Στο ίδιο μήκος κύματος θα πρέπει αυτή η αποφασιστικότητα να συνεχιστεί καθώς τα προβλήματα και οι παθογένειες είναι πολλές και μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Η Αχαΐα είναι ένας νομός με ιδιαιτερότητες που απαιτεί μεγάλο αριθμό αστυνομικών για διάφορα θέματα αστυνομικής αρμοδιότητας ( αντιεξουσιαστές, παραλιακό μέτωπο με αλλοδαπούς , Ρόμα, ομάδες στις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες και πλήθος άλλων και για το λόγο αυτό θα πρέπει να τύχει της δέουσας προσοχής για να μην συνεχίσουμε να βλέπουμε τα τμήματα χωρίς περιπολίες και την Άμεση Δράση με μια περιπολία».

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες