Χίος: «Μπλόκο» των κατοίκων στο πλοίο που μετέφερε μηχανήματα για τη νέα δομή μεταναστών (εικόνες & βίντεο)

Η πρώτη αντιπαράθεση των πολιτών της Χίου με την Αστυνομία και το Λιμενικό σημειώθηκε στο λιμάνι των Μεστών, προκειμένου να αποτραπεί η προσέγγιση του πλοίου «Πελαγίτης» και η εκφόρτωση των μηχανημάτων που προορίζονται για το Θόλος, με σκοπό την έναρξη εργασιών για την ανέγερση υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο νησί.
Σύμφωνα με όσα γράφει η astraparis.gr, στο πλοίο «Πελαγίτης» (Αειναύτης) φέρεται να είχαν φορτωθεί μηχανήματα (δύο μπουλντόζες και πέντε φορτηγά), για την έναρξη των εργασιών στο Θόλος, όπου προορίζεται να κατασκευαστεί η υπερδομή προσφύγων και μεταναστών. Ωστόσο, νωρίς το βράδυ της Τετάρτης εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο από τα γύρω χωριά, καθώς και μέλη της επιτροπής αιρετών και κατοίκων στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν την επιχείρηση.
Οι πολίτες με τις ενέργειές του κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και αποτροπής των αρχών από τις εργασίες στο Θόλος. Αντίστοιχα, κάτοικοι κινητοποιήθηκαν και στο λιμάνι των Μεστών, όπου και κατευθυνόταν το πλοίο, λέγοντας «όχι» στη δημιουργία δομής στο Θόλος.
Αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας ήταν το πλοίο “Πελαγίτης” να προχωρήσει σε αναγκαστική αποχώρηση από το λιμάνι της Χίου σήμερα το πρωί, καθώς οι αρχές δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν της σθεναρή αντίσταση του συγκεντρωμένου πλήθους, που δημιούρησα όλοι μαζί μία ανθρώπινη αλυσίδα αποτρέποντας την προσέγγιση του πλοίου.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εγκατάλειψη βρέφους στο Χαλάνδρι: Παραμένει στο νοσοκομείο «Παίδων» – Συνεχίζονται οι έρευνες για τους γονείς (βίντεο)
Χαϊκάλης: «Θα ασχοληθώ με την αστρολογία – Θα συμβουλεύω γυναίκες»
Λευκάδα: Και δεύτερη ληστεία έκανε ο Αλβανός που «άδειασε» βίλα Γάλλου επιχειρηματία (εικόνες)
Χίος: Αντιδράσεις ενόψει της έναρξης του έργου δημιουργίας νέας δομής
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες