Χρυσοχοΐδης από Ηράκλειο: «Τελειώνουμε με τους δολοφόνους, τους εκβιαστές, τους ζωοκλέφτες και τους ναρκέμπορους στην Κρήτη»

Με την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Ηράκλειο η εκδήλωση με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και γενικό τίτλο «Μαζί σπάμε τη σιωπή. 13 Πόλεις: Ένα μέτωπο κατά της ενδοοικογενειακής βίας».

Η δράση, η οποία υλοποιείται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πραγματοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο, έχει ως βασικό στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας.

Παρουσία εκπροσώπων φορέων και αστυνομικών από όλη την Κρήτη

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφτασε στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» περίπου στις 7:30 το απόγευμα, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων και αστυνομικών από ολόκληρη την Κρήτη.

Η διοργάνωση είχε παγκρήτιο χαρακτήρα και επικεντρώθηκε στην ανάγκη συνεργασίας των κρατικών υπηρεσιών και της κοινωνίας των πολιτών σε τοπικό επίπεδο, με σκοπό την πρόληψη και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Την έναρξη της εκδήλωσης σηματοδότησε θεατρικό δρώμενο που παρουσίασαν οι ηθοποιοί Θοδωρής Αθερίδης και Φιόνα Γεωργιάδη.

7027314 scaled

Η παρουσίασή τους απέσπασε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων και ολοκληρώθηκε με τη φράση «ο κύκλος της βίας τελειώνει εδώ», η οποία αποτελεί και το κεντρικό μήνυμα της ενημερωτικής καμπάνιας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Θοδωρής Αθερίδης δήλωσε ότι βρίσκεται στη διάθεση των διοργανωτών για αντίστοιχες πρωτοβουλίες στο μέλλον, επισημαίνοντας πως το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «έχει χαθεί η μπάλα».

Μετά το θεατρικό δρώμενο ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου.

Χρυσοχοΐδης: «Στην Κρήτη των πρωτοπόρων δεν έχουν θέση βεντέτες και σασμοί»

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επανέλαβε τις αναφορές του στη «φωτεινή Κρήτη», χαρακτηρίζοντάς την τόπο πρωτοπορίας, επενδύσεων και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Παράλληλα, άσκησε εκ νέου κριτική στις πρακτικές των βεντετών και των σασμών, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν θέση στη σύγχρονη κοινωνία.

Ο υπουργός επανέλαβε όσα είχε αναφέρει νωρίτερα, κατά τα εγκαίνια της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσαράς, σημειώνοντας πως «η Δημοκρατία νικά», ενώ γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το λεγόμενο «κρητικό FBI», στελεχωμένο με περισσότερους από 130 αστυνομικούς.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η Κρήτη θα είναι απόλυτα ασφαλής και θα τελειώνουμε οριστικά με όσους κάνουν κατ’ επάγγελμα τους δολοφόνους, τους εκβιαστές, τους ζωοκλέφτες και τους ναρκέμπορους και επιδίδονται σε τραμπουκισμούς.

Τελειώνουμε στην Κρήτη με αυτούς! Σας κοιτάζω στα μάτια και σας διαβεβαιώ ότι είσαστε απόλυτα ασφαλείς!»

7027311 scaled

Τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε στοιχεία σχετικά με την εικόνα του φαινομένου στη χώρα.

Όπως ανέφερε, κατά το προηγούμενο έτος καταγράφηκαν περίπου 23.000 καταγγελίες, δηλαδή σχεδόν 100 περιστατικά ημερησίως, ενώ πραγματοποιήθηκαν 13.000 συλλήψεις.

Παράλληλα, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς παρατηρείται μείωση των καταγγελιών, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, ανέρχεται περίπου στο 15%.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και της εγκληματικότητας συνολικά, προϋποθέτει τη συμμετοχή όλων.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους δήλωσε: «Εδώ είμαστε! Να σας καλέσουμε όλους και όλες, να ρυμουλκύσουμε όλους στην προσπάθεια μας να κάνουμε την κοινωνία ασφαλέστερη και την Κρήτη πιο φωτεινή».



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ