Δεκτή ένσταση της υπεράσπισης στη δίκη Φιλιππίδη για μη ανάγνωση μηνυμάτων μάρτυρα

Δεν θα αναγνωστούν στο δικαστήριο, που δικάζει τον Πέτρο Φιλιππίδη μηνύματα που είχε ανταλλάξει μάρτυρας και συνεργάτιδα του κατηγορούμενου με άλλη ηθοποιό.

Στα μηνύματα αυτά, η μάρτυρας φέρεται να μιλούσε αρνητικά για τον Πέτρο Φιλιππίδη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχε και ερωτική σχέση μεταξύ τους.

Τα μηνύματα αυτά δεν θα αναγνωστούν στη δίκη, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτή, κατά πλειοψηφία, σχετική ένσταση που είχε καταθέσει η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Είχε προηγηθεί πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης. “Προσκομίστηκαν έγγραφα από την υποστήριξη της κατηγορίας που αποτυπώνουν συνομιλίες της μάρτυρος με τρίτο πρόσωπο” είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: “Η ίδια λέγει ότι δεν είχε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο, ενώ από τα μηνύματα αυτά ίσως συνάγεται το αντίθετο. Η μάρτυρας απάντησε στο δικαστήριο ότι δεν είχε σχέση με τον κατηγορούμενο. Επίσης είναι μάρτυρας ήθους, αφού δε γνωρίζει καθόλου για τις καταγγελίες. Πρόκειται κατ’ αρχήν για νόμιμο αποδεικτικό μέσο, όμως η μάρτυρας δεν επιθυμεί την ανάγνωση για προστασία των προσωπικών της δεδομένων. Αν από τα μηνύματα προέκυπταν αποδείξει για κάποια από τις πράξεις που κατηγορείται ο κατηγορούμενος, θα πρότεινα να προχωρήσουμε, αλλά από αυτά τα μηνύματα θα φανεί η αξιοπιστία της μάρτυρος και σε αυτή την περίπτωση το αγαθό της προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών υπερτερεί. Προτείνω να γίνουν δεκτές η αντιρρήσεις της υπεράσπισης του κατηγορουμένου”.

Από την πλευρά της η μάρτυρας -συνεργάτιδα του Π. Φιλιππίδη, αναφερόμενη στα μηνύματά της είπε: «Σας παρακαλώ! Εκείνη την ημέρα είχαμε τσακωθεί με τον κ. Φιλιππίδη και προφανώς είχα νεύρα και θα έχω γράψει ότι ήταν κακός άνθρωπος. Όμως ήρθα εδώ συναισθηματικά φορτισμένη και σας λέω αυτά που πιστεύω».

Εν τέλει, το δικαστήριο έκρινε πως το περιεχόμενο των μηνυμάτων της μάρτυρος δεν σχετίζεται με τις πράξεις για τις οποίες δικάζεται ο κατηγορούμενος.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες