Δεν άρεσε στη Μόσχα η απάντηση των ΕΕ, ΝΑΤΟ: «Διπλωματική αγένεια και ασέβεια»

Δεν κάλυψε τη Μόσχα η απάντηση που πήρε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και εξέφρασε «ανοιχτά» τη δυσαρέσκειά της.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας απέρριψε σήμερα την κοινή απάντηση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ερωτήματά του σχετικά με την ασφάλεια, ως ασεβή και άνευ ουσίας.
«Δεν μπορούμε να δεχθούμε την ‘συλλογική’ απάντηση, που θυμίζει ‘συλλογική ευθύνη’. Περιμένουμε μια λεπτομερή απάντηση στο ζήτημα που θέσαμε από τον κάθε παραλήπτη. Η υπεκφυγή από την απάντηση σημαίνει ότι η Δύση δεν θέλει να αναγνωρίσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν ο ΟΑΣΕ και Ρωσία-ΝΑΤΟ, και ότι προσπαθούν να φροντίσουν για την δική τους ασφάλεια σε βάρος μας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
«Ασέβεια προς το αίτημά μας»
Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η επιστολή Λαβρόφ σχετικά με την κατανόηση της αρχής της “αδιαίρετης ασφάλειας” «είχε σταλεί στους υπουργούς Εξωτερικών 37 χωρών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, στην οποία υπογραμμίζονταν ότι περιμένουμε λεπτομερή απάντηση από τον καθένα».
«Αντ’ αυτού, ο [Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς] Στόλτεμπεργκ και ο [επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ] Μπορέλ μας απαντούν στους οποίους δεν είχαμε απευθυνθεί. Μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά ως έκφανση διπλωματικής αγένειας και ασέβειας προς το αίτημά μας» είπε η Ζαχάροβα.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες