Δένδιας: Υπεγράφη η Δήλωση Προθέσεων με την Ιταλία για να αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό 2+2 φρεγάτες Bergamini

Συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Γκουίντο Κροσέτο, είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη La Spezia.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Ιταλίας τόσο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στη Μεσόγειο θάλασσα. Ειδικό βάρος δόθηκε στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας και της καινοτομίας, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Δένδιας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πάνω σε φρεγάτα του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη βούλησή τους για περαιτέρω ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων Αθήνας – Ρώμης.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν δήλωση προθέσεων ώστε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να αποκτήσει 2+2 φρεγάτες κλάσης Bergamini.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει βάλει στο στόχαστρο τις ιταλικές φρεγάτες κλάσης Bergamini, με στελέχη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού να έχουν πραγματοποιήσει ήδη αυτοψία στην φρεγάτα «Carlo Bergamini» η οποία ελλιμενίστηκε πρόσφατα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

0 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ