Δένδιας μετά την παρασημοφόρηση του εμβρυολόγου Κύπρου Νικολαΐδη: «Δημιουργούμε Ιατρεία Εμβρυϊκής Ιατρικής σε 8 χώρες»

«Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Ελληνισμού, ένα ακμαίο κομμάτι του Ελληνισμού, όπως ξέρουμε κατά παράδοση, είναι ο Ελληνισμός της Διασποράς, ο οποίος διαπρέπει. Ένα τέτοιο άξιο τέκνο του Ελληνισμού, που ζει, δραστηριοποιείται και υπηρετεί την κοινωνία στην Αγγλία, είχα τη μεγάλη τιμή να παρασημοφορήσω σήμερα εξ ονόματος της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, της κας Σακελλαροπούλου» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά την παρασημοφόρηση του διακεκριμένου Καθηγητή Εμβρυϊκής Ιατρικής του King’s College Λονδίνου και του University College Λονδίνου, Κύπρου Νικολαΐδη.

«Θα ήθελα να πω, από την πλευρά της Κυβέρνησης, ότι είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το έργο που ο Κύπρος Νικολαΐδης παρέχει στην παγκόσμια κοινότητα. Είναι ίσως ο πρώτος, και πιο γνωστός, καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής στον πλανήτη. Έχει σώσει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων, αν όχι εκατομμυρίων, παιδιών. Έχει τιμήσει την Κύπρο, έχει τιμήσει τον Ελληνισμό, έχει τιμήσει την Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Και επίσης μαζί, υπό την σκέπη της Hellenic Aid, διοργανώνουμε ένα πρόγραμμα βοήθειας στις αναπτυσσόμενες χώρες. Έχουμε επιλέξει οκτώ χώρες, στις οποίες θα δημιουργηθούν Ιατρεία Εμβρυϊκής Ιατρικής για να βοηθήσουμε τις μητέρες και τα παιδιά των χωρών αυτών. Και σε αυτά τα οκτώ Ιατρεία, την κάλυψη της δαπάνης των οποίων έχει αναλάβει καθολικά το Ίδρυμα του Κύπρου Νικολαΐδη, θα κυματίζει η ελληνική σημαία. Σαν τεκμήριο προσφοράς της πατρίδας μας και του Κύπρου Νικολαΐδη στην παγκόσμια κοινότητα. Επαναλαμβάνω, είμαι ιδιαίτερα περήφανος που είχα τη χαρά να τον παρασημοφορήσω σήμερα» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες