Διάλεξη με θέμα την ενδοοικογενειακή βία στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας

Διάλεξη με θέμα την ενδοοικογενειακή βία, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (10/2) από εξειδικευμένους στο θέμα ομιλητές, την οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.
Στη διάλεξη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος της 25ης εκπαιδευτικής σειράς, ομιλητές ήταν ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, Προϊστάμενος στο Τμήμα Ανηλίκων και Ενδοοικογενειακής Βίας, κ. Γεώργιος Πέτρος, η καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθύντρια Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ε.Κ.Π.Α., κ. Χαρά Σπηλιοπούλου, η κοινωνική λειτουργός, Προϊσταμένη του Τμήματος Υποδοχής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Παρεμβάσεων στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεοδώρα Γιάννη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β΄ Μαρία Σοφία Κυριακού.
Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών τους, έδωσαν απαντήσεις – διευκρινίσεις σε ερωτήματα των σπουδαστών της Σχολής.
Επιπλέον, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α ως εκπρόσωπος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Στυλιανός Βαρδιάμπασης, ενώ τους ομιλητές προλόγισε η Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου.
Την διάλεξη, η οποία πραγματοποιήθηκε τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, παρακολούθησαν ακόμη ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο Βοηθός Διοικητή Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κουτσιβίτης, ο Υποδιοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Γκρίζης, ο Υποδιοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Δημητρίου και ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας.
Επισημαίνεται ότι, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 25ης εκπαιδευτικής σειράς, διάρκειας 7 μηνών, παρακολουθούν 27 σπουδαστές, εκ των οποίων, 19 από την Ελληνική Αστυνομία, ένας από την Αστυνομία της Κύπρου, δύο από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, δύο από το Πυροσβεστικό Σώμα, ένας από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή και δύο Πολιτικοί Υπάλληλοι από Υπουργεία και Υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
Η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Αστυνομικής Ακαδημίας είναι διακλαδικού χαρακτήρα παρέχοντας μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα που αφορούν στις Διακρατικές και Διεθνείς Σχέσεις, τους Διεθνείς Οργανισμούς, το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, την Κρατική Ασφάλεια, την εφαρμογή της Διοικητικής Επιστήμης και Πρακτικής στη Δημόσια Διοίκηση, τη Δημόσια Ασφάλεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, την Πολιτική και Διπλωματική Ιστορία.
Στους σπουδαστές που θα αποφοιτήσουν ευδόκιμα από τη Σχολή θα απονεμηθεί Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις σπουδές της Στρατηγικής και Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες