Δικαιοσύνη: Ακόμη και στο 50% οι κενές θέσεις στο Πρωτοδικείο – Γενική συνέλευση και διακοπή εργασιών

Διακόπτονται σήμερα, Τετάρτη (10/11) από τις 12:30 μετά το μεσημέρι οι εργασίες σε όλες τις Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων της Αθήνας (ΣΔΥΑ), οι εργασίες στις Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας θα σταματήσουν από τις 12.30 λόγω της πραγματοποίησης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.
Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΔΥΑ κάνει λόγο για προβλήματα που έχουν φτάσει στο απροχώρητο και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι κενές θέσεις των Δικαστικών Υπαλλήλων ανέρχονται στο 35% των οργανικών θέσεων και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως το Πρωτοδικείο Αθηνών, αγγίζουν το 50%. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών έχει ως αποτέλεσμα την αφόρητη εργασιακή πίεση πέρα από τα όρια των ανθρωπίνων αντοχών, αφού ο κάθε υπάλληλος αναγκάζεται να εργάζεται σχεδόν για δύο.
Οι αμοιβές των Δικαστικών Υπαλλήλων παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές, στα επίπεδα του 2012, τότε που μειώθηκαν κατά 40% με την επιβολή των μνημονίων. Είναι ο ένας λόγος (ο άλλος είναι η δυσκολία του αντικειμένου εργασίας) που λιγότεροι από τους μισούς υπαλλήλους του διαγωνισμού 1Κ του 2017 αποδέχτηκαν τον διορισμό τους. Αυτό συνέβη και μετά την αναπλήρωση όσων δεν αποδέχτηκαν, στην οποία προχώρησε το ΑΣΕΠ και ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες.
Δεν καταβάλλονται ούτε οι πραγματικές υπερωρίες που πραγματοποιούνται σε τμήματα όπως οι Έδρες, η Ανάκριση, η Εκκαθάριση, οι Εκτελέσεις, το Αυτόφωρο κ.α. και δεν πληρώνεται η εργασία Σαββάτου, Κυριακής και Αργιών.
Τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή, η ανεπάρκεια των χώρων (γραφείων και ακροατηρίων) και η ελλιπής συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων (κλιματισμός, ασανσέρ κ.λπ.) δυσκολεύουν τις συνθήκες εργασίας και την εξυπηρέτηση δικηγόρων και πολιτών».
Κατόπιν αυτών το Δ. Σ. του ΣΔΥΑ αποφάσισε ομόφωνα:
«Την διακοπή των εργασιών σε όλες τις Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας, την Τετάρτη 10-11-2021 από 12.30 μ.μ., μέχρι τέλος ωραρίου.
Την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στην ανωτέρω ημερομηνία (ώρα έναρξης 1.00 μ.μ.), προκειμένου να συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να οργανώσουμε συγκεκριμένους τρόπους δράσης για την επίλυσή τους».
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επεισόδιο με μαχαιριές σε καφέ στην Λένορμαν – Εναπλάκη ο ράπερ Thug Slime! (εικόνα)
Σκληρή απάντηση Μητσοτάκη προς Ολλανδή δημοσιογράφο: «Δε θα έρχεσαι εδώ και θα με προσβάλεις!» (βίντεο)
Αποκάλυψη L&O: Ο Έλληνας τσιλιαδορος της δολοφονίας στο ψιλικατζίδικο της Τούμπας, με το όπλο στο χέρι! (εικόνα)
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες