Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει σήμερα η Μάγδα Φύσσα για τη δολοφονία του γιου της από τον Ρουπακιά

Στα τραγικά γεγονότα της δολοφονίας του γιου της, Παύλου Φύσσα, το 2013, από τον καταδικασθέντα σε ισόβια Γιώργο Ρουπακιά, καλείται να αναφερθεί εκ’ νέου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, η Μάγδα Φύσσα.

Η μητέρα του 34χρονου μουσικού καταθέτει σήμερα στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ως πρώτη μάρτυρας για να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Φύσσα.

Η Μάγδα Φύσσα είχε περιγράψει στην κατάθεσή της στην πρωτοβάθμια δίκη με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα βίωσε και έμαθε μετά τη στυγερή δολοφονία του παιδιού της, ενώ είχε αναφερθεί και στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και στον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο του γιου της, Γ. Ρουπακιά.

Όπως είχε καταθέσει, το παιδί της μετά τις μαχαιριές που δέχθηκε παρέμεινε στη ζωή μόλις τέσσερα λεπτά και μπόρεσε να υποδείξει τον δολοφόνο του. «Είναι εγκληματική οργάνωση, εκπαιδεύει δολοφόνους και απλά εκείνο το βράδυ θέλανε να σκοτώσουνε και σκοτώσανε» είχε αναφέρει στην κατάθεσή της η κ. Φύσσα και σε άλλο σημείο της είχε επισημάνει πως ο Γ. Ρουπακιάς πήρε εντολή για να δολοφονήσει το γιό της και την εντολή του την έδωσε αρχηγός.

«Οι μαχαιριές ήταν σε καίρια σημεία, στην καρδιά του δύο, ήταν εκπαιδευμένος δολοφόνος, ήξερε πάρα πολύ καλά τι έκανε» είχε καταθέσει η κ. Φύσσα για να προσθέσει: «Αυτό το συμπεραίνω από τον τρόπο που επλήγη ο γιος μου και μας το είπε και ο γιατρός του Κρατικού και υπάρχει και στην ιατροδικαστική εξέταση, τα χτυπήματα περιγράφονται ως θανατηφόρα. Φεύγει λοιπόν ο Ρουπακιάς και πάει να μπει στο αυτοκίνητό του. Εκεί φωνάζει ο Παύλος, σηκώνει την μπλούζα του και φωνάζει: «Πού πας; Με μαχαίρωσες και φεύγεις;». Ο γιος μου τον Ρουπακιά δεν τον είχε συναντήσει ποτέ άλλοτε. Παρ’ όλο που δεν τον γνώριζε ο Ρουπακιάς, τον πλησίασε και τον σκότωσε για τον λόγο ότι ανήκει στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και είναι εκπαιδευμένος δολοφόνος. Το έκανε γιατί πήρε την εντολή. Τίποτε απολύτως δεν θα κάνανε εάν δεν ήτανε μέλη της οργάνωσης και τίποτε απολύτως δεν θα έκαναν χωρίς εντολή. Τον δολοφόνησε, χωρίς να υπάρχει συμπλοκή. Το κίνητρο δεν είναι τίποτε άλλο από το να θέλουν να έχουν την ισχύ που νομίζουν ότι έχουνε στον κόσμο και οτιδήποτε αντίθετο από αυτούς πρέπει να τελειώνει, οποιοσδήποτε, οτιδήποτε είναι αυτό».

Όταν ο Παύλος Φύσσας ήταν στο νοσοκομείο

Καταθέτοντας τις στιγμές που μετέβη στο νοσοκομείο, όπου είχε διακομισθεί ο γιός της αμέσως μετά το δολοφονικό χτύπημα του Γ. Ρουπακιά, η μητέρα του μουσικού πει στην κατάθεσή της στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο: «Φτάνουμε στο Κρατικό. Βλέπω πολύ κόσμο απέξω, συγγενείς, φίλους. Μπαίνω τρέχοντας μέσα και βλέπω μπροστά μου δύο γιατρούς. Η γιατρός έκλαιγε. Έκλαιγε αλλά δεν μου έλεγε, άρχισα να τραβάω το παραβάν να δω τι γίνεται. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια. «Ο Παύλος έφυγε». Και είπα «Πώς είναι δυνατόν;». Μου είπε ότι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά η Χρυσή Αυγή. Και μου λέει: «Υπομονή, τον έχουν πιάσει». Και ότι οι μαχαιριές ήταν επαγγελματικές και πως και εδώ έξω να γινόταν το κακό, δεν θα προλάβαιναν οι γιατροί. Στις 17:30 μιλάγαμε και στις 03:00 βρήκα το παιδί μου με δυο μαχαιριές στο νεκροθάλαμο. Το παιδί μου όμως δεν τρόμαξε, για αυτούς που νομίζουν ότι τον τρόμαξαν το λέω, να ξέρουν ότι το παιδί μου απλά κοιμήθηκε. Ήταν ένας άγγελος. Προσπαθούσα να τον ζεστάνω…».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες