Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκλονίζει η κατάθεση φίλου του Παύλου Φύσσα – «Έρχονταν πέντε πέντε και περίμεναν τον Ρουπακιά για να μαχαιρώσει»

«O Παύλος είπε: “Αυτός το έκανε”. Μαζεύτηκε κόσμος. Ήρθε μια νοσηλεύτρια, έπιασε το σφυγμό του Παύλου και είπε αμέσως ασθενοφόρο. Πήγαμε στο νοσοκομείο και εκεί μάθαμε ότι κατέληξε…”. Με αυτά τα λόγια περιέγραψε σήμερα στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής τις τελευταίες στιγμές του Π. Φύσσα, ο Δ. Μελαχροινόπουλος, φίλος του 34χρονου μουσικού και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του από τον Γ. Ρουπακιά.

Ο μάρτυρας, έκανε λόγο για «οργανωμένη επίθεση», η οποία εκτελέστηκε «στοχευμένα» από το τάγμα εφόδου στο Κερατσίνι το 2013 και τόνισε ότι οι επιτιθέμενοι «περίμεναν τον Ρουπακιά για να μαχαιρώσει» (σ.σ. τον Π. Φύσσα).

Μάλιστα, ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, ο οποίος το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου είχε και αυτός δεχθεί χτυπήματα από Χρυσαυγίτες, μίλησε για απειλές που δεχόταν ο ίδιος ακόμη και 1,5 χρόνο μετά τη δολοφονία του φίλου του.

«Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν θα είσαι ο επόμενος. Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας και όσον αφορά στην επίθεση που δέχθηκαν εκείνο το βράδυ του Σεπτεμβρίου του 2013, κατέθεσε: «Ακούγαμε τα άτομα που έλεγαν θα σας γ… Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά  ξαναήρθαν. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά».

Πρόεδρος: Γιατί έγινε η επίθεση;

Μάρτυρας: Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Κάποια άτομα μας γνωρίζουν. Εγώ είδα δύο κινήσεις, το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι.

Εισαγγελέας: Τι έκανε ο Φύσσας;

Μάρτυρας: Αμυνόταν.

Αναφερόμενος δε στις κινήσεις του Γ. Ρουπακιά, ο μάρτυρας είπε: “Είδα να έρχεται ανάποδα. Βγήκε από το αμάξι. Και κατευθύνθηκε απευθείας στον Παύλο”.

Πρόεδρος: Γιατί κατευθύνθηκε στον Παύλο και όχι σε εσάς;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Ο Ρουπακιάς μόλις τον μαχαίρωσε πήγε να φύγει…

Πρόεδρος: Πώς τον συνέλαβαν;

Μάρτυρας: Πιθανότατα τον είδαν οι αστυνομικοί. Δεν μπορούσε να φύγει γιατί είχε έρθει το περιπολικό. (…) Ήρθε μια αστυνομικός και άκουσα να λέει “παιδιά όχι και μαχαίρια”. Το έλεγε γενικώς, δεν κατάλαβα να το έλεγε σε κάποιον συγκεκριμένα. Οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα.

Ακόμη, ο κ. Μελαχροινόπουλος, τόνισε πως κατά την παραμονή της παρέας του Π. Φύσσα στην καφετέρια Κοράλλι, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο. “Στο Κοράλλι δεν είδα κάτι συγκεκριμένο δύο άτομα που φορούσαν μαύρη μπλούζα ανάποδα και παντελόνι παραλλαγής. Δεν τους ήξερα αυτούς” είπε.

Πρόεδρος: Καταλάβατε ότι ήταν της Χρυσής Αυγής;

Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα δεν το κατάλαβα. Το κατάλαβα από την εμφάνιση τους. Μας κοιτούσαν έντονα και περίεργα είναι η αλήθεια. Μας κοιτούσαν επιθετικά.

Η κατάθεση του μάρτυρα συνεχίζεται με ερωτήσεις υπεράσπισης.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες