Δίκη «ψευτογιατρού»: Κατέρρευσε η μητέρα 35χρονης καρκινοπαθούς που πέθανε στα χέρια του – «Μου έφαγες το κορίτσι, αλήτη»

«Αλήτη, βρωμιάρη, μου έφαγες το κορίτσι μου, τέρας, σκουλήκι». Δεν άντεξε σήμερα η μητέρα 35χρονης καρκινοπαθούς που έχασε τη ζωή της στα χέρια του «ψευτογιατρού», ο οποίος δικάζεται, ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.
Η γυναίκα μη αντέχοντας στη θέα του κατηγορουμένου ξέσπασε όταν τον είδε να βγαίνει από τη δικαστική αίθουσα, μετά το πέρας της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας. Μάλιστα προς στιγμή, επιχείρησε να τον λιντσάρει και στη συνέχεια από την φόρτιση κατέρρευσε, φωνάζοντας «ο αλήτης πάτησε πάνω στη θρησκεία και ξέσκισε το παιδί μου».
«Μου έκανε τη ζωή μου μαρτύριο και τη δική μου και των παιδιών μου»
Νωρίτερα, στο δικαστήριο είχε καταθέσει γυναίκα, η οποία νόησε από καρκίνο του μαστού στις αρχές του 2017 και είχε την ατυχία να βρει στον δρόμο της τον κατηγορούμενο. «Μου έκανε τη ζωή μου μαρτύριο και τη δική μου και των παιδιών μου. Με έκανε σκουπίδι. Ποιος έχει αυτό το δικαίωμα; Έλεγε στα παιδιά θα αποκτήσετε και τρίτο αδερφάκι. Που με έβλεπαν καραφλή, που είχα γεμίσει σπυριά; Τη μια μέρα με έβλεπε στον τάφο και την άλλη μέρα δεν ήξερα αν θα πατήσω στη γη;», κατέθεσε η μάρτυρας, επισημαίνοντας πως γνώρισε τον κατηγορούμενο μέσω μιας φίλης της, η οποία κατέληξε από την επάρατη νόσο, έχοντας προηγουμένως λάβει «θεραπεία» από τον… Dr Kontο.
Κατά τη κατάθεσή της, η μάρτυρας ανέφερε ότι ο «ψευτογιατρός» – ο οποίος άκουγε τα θύματά του να καταθέτουν στη δίκη χωρίς να αντιδρά – την προέτρεψε να μην ξεκινήσει καν τις χημειοθεραπείες που της είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί της, αλλά να ακολουθήσει τη δική του…. «εναλλακτική θεραπεία», η αποτελούνταν από 51 βότανα από το Πήλιο, 45 «βιταμίνες» την ημέρα και αποστάγματα μέσα σε χυμούς!
Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, η ίδια πήγε σε συγκεκριμένο κατάστημα με βότανα στο Πήλιο για να προμηθευτεί τη δήθεν αγωγή που της πρότεινε ο κατηγορούμενος και εκεί ο ιδιοκτήτης του, της είπε: «Είστε τυχεροί πέσατε σε γιατρουδάρα». Σύμφωνα με την παθούσα, η «θεραπεία» που της υπόσχονταν ο κατηγορούμενος θα «διέλυε τον καρκίνο και δεν θα κάνει ούτε μεταστάσεις ούτε τίποτα». Το αποτέλεσμα ήταν, η ίδια, όπως είπε, να πεισθεί και να ακολουθήσει τις «συμβουλές» του 48χρονου, να μην υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, όπως ο κατηγορούμενος της ζητούσε, αλλά αντίθετα να κάνει ενέσεις… αρτεμισήνης.
Ο 48χρονος – σύμφωνα με τη μάρτυρα – ήταν εντελώς αρνητικός με το ενδεχόμενο η ίδια να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες. «Μου έλεγε ότι ο συνδυασμός με τα αποστάγματα και με τη χημειοθεραπεία θα προκαλέσει έκρηξη στον οργανισμό μου και ότι θα μπορούσα να πεθάνω» κατέθεσε η μάρτυρας συμπληρώνοντας πως ο «ψευτογιατρός» δήλωνε βέβαιος πως με τη δίκη του «θεραπεία» ο καρκίνος θα «ξεραινόταν»!
«Ήρθε στο σπίτι μου και μου έκανε ξαφνικά την ένεση αρτεμισήνης. Με πλησίασε να μου πει κάτι και μου την κάρφωσε, τα παιδιά μου είχαν πάθει σοκ. Είχα πολλούς πόνους και μούδιασμα από ένεση. Ακόμα δεν έχω μάθει τι είναι η αρτεμισήνη. Ο κύριος μας έλεγε ότι θα εξάλειφε τον καρκίνο τελείως», συνέχισε η μάρτυρας για να προσθέσει ότι η ίδια, μέσα από όλες αυτές τις συμπεριφορές, αντιλήφθηκε πως έπρεπε να εγκαταλείψει τον «ψευτογιατρό».
Συνολικά είχα δώσει έξι χιλιάδες ευρώ
Στη συνέχεια, όπως ανέφερε η γυναίκα, έκανε εξετάσεις και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα καθώς είχε μεταστατικό καρκίνο στους λεμφαδένες. «Έκανα 17 χημειοθεραπείες και 35 ακτινοβολίες. Είχα πολύ μικρές πιθανότητες να ζήσω. Από δω και πέρα η ζωή μου είναι κάθε τρεις μήνες με παρακολουθούν με εξετάσεις γιατί ο καρκίνος είναι μεταστατικός» ανέφερε η μάρτυρας και συνέχισε: «Ο σύζυγος μου παρόλα αυτά συνέχισε να τον παίρνει τηλέφωνο (τον κατηγορούμενο). Παρά τις άθλιες εξετάσεις. Εκείνος του απαντούσε: «Δεν θα κάνει ούτε χειρουργείο ούτε χημειοθεραπείες. Εγώ το πήρα ότι ήθελε να με δολοφονήσει. Αυτός ήταν ο σκοπός του. Ο κύριος από δω (εννοεί τον κατηγορούμενο) πάτησε πάνω στη θρησκεία μας γιατί έμαθε ότι έχει αδερφό στο Άγιον Όρος. Κυρίως είχε προσεγγίσει τον άντρα μου. Ήρθε στο σπίτι με μεγάλο σταυρό, που μέσα μας είπε ότι είχε οστά Αγίων και μας λέγε σας φέρνω την ευλογία του θεού. Συνολικά είχα δώσει έξι χιλιάδες ευρώ. Τον έψαχνα αλλά δεν απαντούσε. Τελείωναν τα σκευάσματα. Πήγα για εξετάσεις και βρήκαν μετάσταση τους λεμφαδένες. Έπρεπε να κάνω μεγάλο χειρουργείο. Ο σύζυγός μου τον βρήκε στο τηλέφωνο και του είπε ότι ήταν στην εντατική εξ’ αιτίας ενός τροχαίου και γι’ αυτό δεν απαντούσε. Μας είπε να μην κάνω χειρουργείο και να τον περιμένουμε να μου ξανακάνει ένεση. Δεν ήρθε ποτέ και τελικά αποφάσισα να κάνω χειρουργείο και χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Ταλαιπωρήθηκα πολύ, μου έδιναν πολύ μικρές πιθανότητες επιβίωσης. Πλέον κάθε τρεις μήνες υποβάλλομαι σε εξετάσεις».
«Αυτός ο άνθρωπος ήθελε να με σκοτώσει»
Σε δήλωσή του Στέλιος Σούρλας, συνήγορος της παθούσας, ανέφερε: «Αυτά τα οποία η μάρτυρας είπε ήταν με πόνο ψυχής. Ζητά δικαίωση. Αν συνέχιζε να ακολουθεί τις οδηγίες του σήμερα θα ήταν πεθαμένη». Από την πλευρά της, η ίδια μάρτυρας ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Αυτός ο άνθρωπος ήθελε να με σκοτώσει. Είπε όχι στις χημειοθεραπείες όχι στο χειρουργείο. Δεν θα υπήρχα εδώ σήμερα. Τα παιδάκια μου θα κλαίγανε. Είναι αμετανόητος είναι ψυχρός δολοφόνος δεν είχε ούτε το θάρρος να με κοιτάξει».
Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 35χρονης καρκινοπαθούς που έχασε τη ζωή της εξαιτίας των …θεραπειών του κατηγορούμενου, ανέφερε: «Αντίκρισα το δολοφόνο του παιδιού μου. Στα τρία χρόνια που έμαθα ότι αυτός ο δολοφόνος την έφαγε για 60 χιλιάρικα. Κρύφτηκε δεν ήθελε να με δει. Φοβάται. Τώρα όμως το παιδί μου δεν υπάρχει. Πίστευε το παιδί μου και πάτησε πάνω στο θεό. Αυτό του σκουλήκι. Θέλω το παιδί μου πίσω. Θέλω τη Γιαννούλα μου που άφησε δυο παιδάκια και θα μεγαλώσουν χωρίς χάδι. Μόνο με φωτογραφίες».
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζακ Κωστόπουλος – Ιατροδικαστής του κοσμηματοπώλη: «Αιτία θανάτου οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις αλλά δεν σχετίζονται με τα χτυπήματα»
Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Αποφάσισε ο Λοβέρδος «θα στηρίξω Ανδρουλάκη»
Νέο Ηράκλειο: Βρέθηκαν σημειώματα δίπλα στα νεκρά αδέρφια – Τι έγραφαν
Σοκ στο Ηράκλειο: 18χρονος κατέληξε στο χειρουργείο μετά από ξυλοδαρμό – Συνελήφθη ανήλικος
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες