Δίκη Λιγνάδη: «Ένιωθα τα χέρια μου δεμένα για αυτό δεν αντέδρασα» είπε στο δικαστήριο ο δεύτερος νεαρός που κατήγγειλε τον σκηνοθέτη για βιασμό

«Δεν μπορούσα. Είχα παγώσει. Ένιωθα τα χέρια μου δεμένα ενώ δεν ήταν. Αυτό το σοκ που δεν μπορείς να κουνηθείς, το έχετε νιώσει ποτέ;», ανέφερε σήμερα στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο 25χρονος άνδρας, ο δεύτερος κατά σειρά, ο οποίος έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον κατηγορούμενο πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο νεαρός άνδρας στη προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε καταθέσει ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου, το καλοκαίρι του 2015 και ενώ ο ίδιος ήταν ανήλικος. Σήμερα, ο 25χρονος ανέβηκε και πάλι στο βήμα του μάρτυρα για να εξεταστεί τόσο από την πολιτική αγωγή όσο και την υπεράσπιση. Μάλιστα, ξέσπασε σε κλάματα όταν ρωτήθηκε από την πολιτική αγωγή για την καταγγελία που έκανε εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη: «Με ένοιαζε ότι είχε συμβεί ο βιασμός. Με ένοιαζε ότι δεν έπρεπε να μου συμβεί αυτό. Όλοι μου έλεγαν να μην πάω. Οι δικοί μου, οι φίλοι. Όλοι μου είπαν να μην πάω γιατί φοβόντουσαν τον κατηγορούμενο, όσα μπορούσαν να συμβούν στο δικαστήριο. Λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι σοβαρό, λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι…», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια ο 25χρονος.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας εξετάστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου Αλέξη Κούγια, ο οποίος του ζήτησε να αναπαραστήσει στο ακροατήριο τη σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού, πλησιάζοντας τον. Ο νεαρός άνδρας έκανα μία κίνηση απώθησης προς τον συνήγορο υπεράσπισης και ζήτησε ο κ. Κούγιας να μην τον πλησιάζει.

Μάρτυρας : …Από απόσταση παρακαλώ, δε με ενοχλεί…

Ακροατήριο: Αυτό είναι απαράδεκτο, κακοποιητικό…

Η πρόεδρος πάντως του δικαστηρίου ζήτησε από τον κ. Κούγια όταν ολοκλήρωσε τη διαδικασία να επιστρέψει στη θέση του.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες