Search
Close this search box.

Δίκη Λιγνάδη: «Μας πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικά και μας ζήτησε να συνευρεθούμε ερωτικά όλοι μαζί» κατέθεσε μάρτυρας

«Αρχικά μας πρόσφερε αλκοολούχα ποτά. …Μετά από λίγο μας έβγαλε ένα τσιγαριλίκι το οποίο καπνίσαμε. Μετά είχαμε μία πιο χαλαρή αίσθηση. Γελάγαμε με όλα. Ο κατηγορούμενος θυμάμαι χαρακτηριστικά έπαιζε με ένα ελατήριο. Τότε μας λέει: «Δεν πάμε μέσα όλοι μαζί, να πάμε να χαλαρώσουμε, να κάνουμε και μια παρτούζα…;». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε σήμερα στην κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τα όσα είχαν, σύμφωνα με τον ίδιο, συμβεί σε μια από τις συναντήσεις του με τον Δημήτρη Λιγνάδη, φίλος του πρώτου άνδρα, Αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος είχε καταγγείλει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για βιασμό του.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ανέφερε πως ο ίδιος και ο φίλος του, ο 27χρονος σήμερα Αλί, είχαν συναντηθεί τουλάχιστον τρεις φορές με τον προφυλακισμένο σήμερα Δ. Λιγνάδη. Σημαντική ήταν όμως και η κατάθεση που έδωσε σήμερα στο δικαστήριο και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κ. Φιλίππογλου, ο οποίος ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος συνάδελφός του, βρίσκονταν στην Επίδαυρο το 2015, κατά τις ημέρες, που σύμφωνα με την κατηγορία, βίασε τον δεύτερο νεαρό άνδρα που τον κατήγγειλε.

«Βοηθούσε τα παιδιά»

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του ο μάρτυρας – φίλος του Αλί ανέφερε για εκείνον: «Είχε μία τρέλα να γίνει τραγουδιστής και ηθοποιός. Του είχε πει ο ξάδελφος του ότι ο κατηγορούμενος είναι γνωστός και μπορεί να τον βοηθήσει. Είχε πει στον Αλί ότι βοηθούσε (ο κατηγορούμενος) παιδιά στο Μεταξουργείο να κάνουν κάτι στη ζωή τους. Πιστεύω ότι ο Αλί ήθελε να γνωριστεί με τον κατηγορούμενο για να πάρει εφόδια και βάσεις είτε ως ηθοποιός είτε ως τραγουδιστής. Ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να τον βοηθήσει μέσω διασυνδέσεων. Τον ενδιέφερε πιο πολύ το τραγούδι, το λαϊκό αλλά και η ηθοποιία του άρεσε πάρα πολύ».

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο μάρτυρας μίλησε για τις συναντήσεις που είχε ο ίδιος και ο Άλι καθώς και άλλοι φίλοι τους με τον κατηγορούμενο. «Συζητάγαμε για το σχολείο, εάν έχουμε κοπέλες. Κάναμε χρήση αλκοόλ» είπε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας για τον χαρακτήρα που είχαν κάποιες από τις συναντήσεις αυτές για να προσθέσει μάλιστα ότι μια φορά ο Δ. Λιγνάδης τους είχε δώσει από 20 ευρώ για να πιουν κάτι στην υγειά του.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η τελευταία συνάντηση με τον κατηγορούμενο ήταν την Άνοιξη του 2011, όταν εκείνος τους προσκάλεσε στην παράσταση «Αμαντέους» όπου πρωταγωνιστούσε και εκείνοι πήγαν. Στη παρέα εκτός από τον μάρτυρα, τον Αλί και δύο φίλους τους ήταν και μια κοπέλα. «Είχε κανονίσει ο κατηγορούμενος τα εισιτήρια. Είχα ρωτήσει τον Αλί αν τον βοηθάει ο κατηγορούμενος, μου είχε πει ότι του είχε πει θα του γνωρίσει τον Ρουβά», τόνισε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Δεν σας έκανε εντύπωση γιατί να σας πληρώσει το εισιτήριο για το θέατρο;

Μάρτυρας: Όχι, δε μου έκανε εντύπωση. Δεν μου πέρασε από το μυαλό το γιατί. Πρώτη φορά μου κάνει, κάποιος αυτή την ερώτηση.

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο μάρτυρας, ο Δ. Λιγνάδης μετά το τέλος της παράστασης τους κάλεσε στο διαμέρισμά του, αφού είχε στείλει τη διεύθυνσή του στο κινητό τηλέφωνο του Αλί. Αφού έφτασαν στο διαμέρισμα, σύμφωνα με το μάρτυρα, ο Δημήτρης Λιγνάδης τους πρόσφερε αλκοόλ και χασίς. «Αρχικά μας πρόσφερε αλκοολούχα ποτά. Συζητάγαμε για την παράσταση. Μετά από λίγο μας έβγαλε ένα τσιγαριλίκι το οποίο καπνίσαμε. Μετά είχαμε μία πιο χαλαρή αίσθηση. Γελάγαμε με όλα. Ο κατηγορούμενος θυμάμαι χαρακτηριστικά έπαιζε με ένα ελατήριο. Τότε μας λέει «δεν πάμε μέσα όλοι μαζί, να πάμε να χαλαρώσουμε, να κάνουμε και μια παρτούζα». Μας λέει τότε ο φίλος ο οποίος ήταν νηφάλιος, «πάμε να φύγουμε». Μας έλεγε ο κατηγορούμενος, αφήστε το κορίτσι να μείνει εδώ . Από εκείνη στιγμή εγώ είπα ότι δε θέλω να πάω ξανά στο σπίτι του κατηγορούμενου. Δεν ήθελα να έχω έκτοτε επαφή με τον κατηγορούμενο. Έλεγα και στον Αλί να προσέχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Τι υποστήριξε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του

Ακόμη, ο μάρτυρας υποστήριξε στην κατάθεση του ότι πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί στον Αλί, ένα χρόνο πριν, όταν και εκείνος αποφάσισε να προσφύγει στις δικαστικές αρχές. «Μου είπε στο τηλέφωνο ότι θα κάνει μήνυση στον κατηγορούμενο και θα μου πει κάτι που είχε συμβεί τότε. Μου είπε γενικά τι είχε γίνει. Μου εξήγησε ότι τον βίασε…», ανέφερε στο δικαστήριο.

Αλέξης Κούγιας(συνήγορος Δ. Λιγνάδη): Πως εξηγείτε ότι ο Αλί και εσείς, επιδιώκατε να κάνετε παρέα με τον κ. Λιγνάδη, με ένα μεγάλης ηλικίας άνθρωπο σε σχέση με εσάς, που τότε που ήσασταν 14-15 ετών;

Μάρτυρας: Συνεχής παρέα δεν υπήρχε, τουλάχιστον εγώ δεν είχα. Ένας άνθρωπος που είναι ηθοποιός μπορεί σε ένα παιδί 14 χρονών να του τάξει τα αυγά και τα πασχάλια και να το κάνει να νιώσει Θεός.

Η κατάθεση του Φιλίππογλου

Νωρίτερα, στο ακροατήριο είχε καταθέσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κ. Φιλίππογλου, ο ο οποίος ανέφερε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, βρίσκονταν στην Επίδαυρο το 2015, κατά τις ημέρες, που σύμφωνα με την κατηγορία, βίασε τον δεύτερο νεαρό άνδρα που τον κατήγγειλε.

Ο κ Φιλιππόγλου, είπε μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του: «Το τριήμερο εκείνο ήταν άδεια τα δωμάτια γιατί ο θίασος ήταν από την Ιαπωνία και είχε καταλύσει σε άλλο ξενοδοχείο και όχι σε αυτά. Τον κατηγορούμενο τον είδα το Σάββατο το μεσημέρι στο δωμάτιο του. Περνούσα από το δρόμο για να μπούμε στο αυτοκίνητο. Νωρίτερα, μαζί με δύο άλλα άτομα είχε συναντηθεί με το φιλικό μου ζευγάρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος μάρτυρας και προσέθεσε: «Τον είδαν μόλις έβγαινε με τα δύο άτομα από το αυτοκίνητο και έμπαιναν στα δωμάτια. Χαιρετήθηκαν. Πηγαίνοντας κι εγώ στο αυτοκίνητο βλέπω τον κατηγορούμενο και τα δύο παιδιά που ήταν ήδη στο μπαλκόνι και κοιτούσαν τη θέα. Δεν τον χαιρέτησα. Ήταν δυο νεαρά αγόρια. Δεν μπορώ να συγκρατήσω φυσιογνωμίες, έχουν περάσει πολλά χρόνια».

Πολιτική αγωγή: Γιατί σας έκανε εντύπωση;

Μάρτυρας: Υπήρχε μία φήμη αλλά δεν θα επεκταθώ γιατί ακριβώς ήταν φήμη. Θυμάμαι το γεγονός και την εικόνα, ενδεχομένως λόγω της φήμης να συγκράτησα την εικόνα…

Πολ. αγωγή: Τί σας έκανε εντύπωση πρώτα;

Μάρτυρας: Μου φάνηκε ιδιαίτερο πολύ και δεν φάνηκε απλή φιλική συνεύρεση. Δεν ήταν μια φυσιολογικά φιλική παρέα λόγω της ηλικίας.

Πολιτική αγωγή: Ποιά ήταν η φήμη;

Μάρτυρας: Ότι έλκεται από νεαρά αγόρια ανήλικα.

Υπεράσπιση: Έχει δικαίωμα να έχει σχέσεις με αγόρια 18 ετών;

Μάρτυρας: Δεν έχω πρόβλημα με αυτό.

Φιλίππογλου: «Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τη διαμονή τους»

Μάλιστα, ο Κ. Φιλίππογλου ανέφερε, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν αποδεικτικά στοιχεία για τη διαμονή τους, αφού ο ιδιοκτήτης των συγκεκριμένων ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων -που έχει κληθεί ως μάρτυρας- δεν έκοβε παραστατικά, ούτε διατηρούσε κάποια βιβλία επισκεπτών. Ο μάρτυρας επεσήμανε ότι δεν είχε κανένα επαγγελματικό ή προσωπικό ανταγωνισμό με τον κατηγορούμενο στο παρελθόν. Από την πλευρά του ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στις θρησκευτικές πεποιθήσεις του μάρτυρα και σε τοποθετήσεις του επί της απεργίας πείνας του Κουφοντίνα, ενώ σχολίασε ότι ο μάρτυρας ανέλαβε τη σκηνοθεσία παράστασης μετά την εμπλοκή του Π. Φιλιππίδη σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης. «Δεν έχω δει δουλειές σκηνοθετικές του κατηγορούμενου. Δεν έχω άποψη αρνητική. Είναι καλός ηθοποιός, τον έχω δει να παίζει. Δεν έχω άποψη επί της τοποθέτησής του στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου» αντέτεινε ο μάρτυρας.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τις 11 Μαΐου.

 

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες