Δίκη Λιγνάδη: «Τον είδα να μπαίνει γρήγορα στο δωμάτιο, γυμνό και να ορμάει καταπάνω μας, ήταν βιασμός» κατέθεσε μάρτυρας φίλος του τέταρτου καταγγέλλοντα

Ο Δημήτρης Λιγνάδης

«Τον είδα να μπαίνει γρήγορα στο δωμάτιο, γυμνό, σε πλήρη στύση και να ορμάει καταπάνω μας… Πιάνει τον Π., κατεβάζει το παντελόνι και εισχωρεί μέσα του. …Ήρθε πολύ γρήγορα με βία. Έφυγα τρέχοντας, φοβήθηκα, είχα παγώσει, έπαθα σοκ… Ήταν βιασμός». Αυτό ανέφερε σήμερα στην κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, μάρτυρας της υπόθεσης και φίλος του τέταρτου άνδρα, του 24χρονου σήμερα Π., ο οποίος έχει καταγγείλει τον σκηνοθέτη για βιασμό του, ενώ ήταν 17 ετών.

Εν ολίγοις, με την κατάθεσή του ο μάρτυρας, επιβεβαίωσε τα όσα είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ο τέταρτος καταγγέλλων, καθώς, όπως είπε, ήταν παρών τη μια φορά που ο φίλος του βιάσθηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Υπενθυμίζεται ότι ο 24χρονος Π. είχε καταθέσει πως βιάσθηκε δυο φορές από τον κατηγορούμενο μέσα στο διαμέρισμά του και ενώ τη μια φορά βρίσκονταν σε δωμάτιο του σπιτιού μόνος με το φίλο του, δηλαδή τον μάρτυρα που κατέθεσε σήμερα.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της γνωριμίας του με τον 24χρονο Π., ο μάρτυρας ανέφερε πως και ο ίδιος συναντήθηκε πέντε φορές με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο σπίτι του ή έξω, τις τέσσερις με παρέα και την μία μόνος του. Στη συνέχεια, ο ίδιος εμφανώς φορτισμένος περιέγραψε τη σκηνή που είδε, δηλαδή τον βιασμό του φίλου του, όπως είπε, από τον κατηγορούμενο.

Ο μάρτυρας κατάθεσε:  «Την πέμπτη φορά που συνάντησα τον κατηγορούμενο ήταν σπίτι του. Ήμουν μόνο εγώ και ο  Π… Μετά από λίγο έρχεται ο Τ και ο Σ (δεύτερος μηνυτής). Υπήρχε ερωτική διάθεση ανάμεσα σε εμένα και τον Π. Ακούω μία φωνή να λέει να «πάμε στο δωμάτιο». Έπειτα πήγαμε στο δωμάτιο. Ξάπλωσα στο κρεβάτι και από δίπλα αριστερά κάθισε ο Π. Πέρασαν λίγα λεπτά και συζητούσαμε ουσιαστικά τι γίνεται μεταξύ μας… Βλέπω τον κατηγορούμενο να μπαίνει γρήγορα στο δωμάτιο, γυμνό, σε πλήρη στύση και να ορμάει καταπάνω μας. Πιάνει τον Π., κατεβάζει το παντελόνι και εισχωρεί μέσα του. Πάνω μου. Πάνω μου. Ήρθε πολύ γρήγορα με βία. Έφυγα τρέχοντας, φοβήθηκα, είχα παγώσει, έπαθα σοκ».

Πρόεδρος: Πως είχατε παγώσει; Αφού βγήκατε από το δωμάτιο, αντιδράσατε;

Μάρτυρας: Δε πίστευα αυτό που είχε συμβεί. Οι άλλοι δεν κατάλαβαν κάτι. Σκεφτόμουν εάν ήταν φυσιολογικό ή όχι

Πρόεδρος: Τι εννοείται;

Μάρτυρας: Όλο αυτό που είδα.

Πρόεδρος: Σας φαινόταν φυσιολογικό;

Μάρτυρας: Όχι. Φοβήθηκα. Μπορούσε να μου κάνει κι εμένα κακό. Το έβλεπα να γίνεται. Δε το συζήτησα με κανέναν. Το μόνο που μπόρεσα να παρατηρήσω στη συμπεριφορά του Π… ήταν να έχει αποστροφή, να δείχνει πόνο.

Πρόεδρος: Κατέθεσε πως δεν μπορούσατε να τον δείτε;

Μάρτυρας : Κατάφερα να τον δω τη στιγμή που έφευγα.

Πρόεδρος: Του είπε ο Π… δε θέλω να συνεχίσεις;

Μάρτυρας: Δεν πρόλαβε ούτε να μιλήσει ο Π…

Πρόεδρος: Δεν είδατε αν προσπαθούσε να τον πετάξει από πάνω του;

Μάρτυρας: Ο Π… ήταν πάρα πολύ λεπτός δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Πρόεδρος: Εσείς τι καταλάβατε;

Μάρτυρας: Ήταν βιασμός. Έγινε πάνω στο σώμα μου!

Εισαγγελέας: Τι φοβηθήκατε;

Μάρτυρας: Τον κατηγορούμενο

Εισαγγελέας: Γιατί;

Μάρτυρας: Θα μπορούσε να βιάσει κι εμένα

Εισαγγελέας: Μα ήσασταν δύο και ήταν ένας

Μάρτυρας: Δεν έχει σημασία, είχε την εμπειρία, τη σωματική δύναμη.

Εισαγγελέας: Δε θα μπορούσατε να αντιδράσετε;

Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή το μόνο που μου πέρασε από το μυαλό ήταν να σωθώ από αυτήν την κατάσταση.

Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια

Εν τω μεταξύ, σήμερα το δικαστήριο με απόφασή του απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ζητώντας να κληθεί να καταθέσει δημοσιογράφος τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία μίλησε ο τρίτος μηνυτής του σκηνοθέτη. Ο τελευταίος δεν έχει εμφανιστεί στη δίκη και διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του.

Συγκεκριμένα, ο  κ. Κούγιας ζήτησε να κληθεί η δημοσιογράφος για να καταθέσει με ποιον τρόπο επικοινώνησε με τον καταγγέλλοντα και εάν γνωρίζει που βρίσκεται. Το δικαστήριο, απέρριψε το αίτημα αυτό, όπως είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας.

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, υπέβαλλε σειρά ερωτήσεων στον 24χρονο Π., ο οποίος είχε καταθέσει ότι βιάσθηκε δυο φορές από το σκηνοθέτη.

Ο 24χρονος ρωτήθηκε σχετικά με το πως αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Δ. Λιγνάδη αλλά και για τις συνθήκες τέλεσης του καταγγελλόμενου βιασμού, δεδομένου ότι ο σκηνοθέτης τον αρνείται. «Η άσκηση ψυχολογικής πίεσης υπήρχε από τον κατηγορούμενο, ανέκαθεν, ανεξάρτητα από τις πράξεις που υπέστην » τόνισε ο μάρτυρας, προσθέτοντας «η αίσθηση που μου δινόταν ήταν αυτή της ψυχολογικής βίας. Στις πράξεις που περιγράφω υπήρχε και σωματική βία».

Αλέξης Κούγιας: Όταν λέτε στην κατάθεση σας «ήμουν πειθήνιος, δεν αντιδρούσα» είναι αλήθεια;

Μάρτυρας: Το πειθήνιος είναι ότι δεν κρατάω αντίσταση, ούτε αντιδράω. Τα περιστατικά που έχω βιώσει είχαν βία μέσα.

Αλέξης Κούγιας: Στην κατάθεση σας στην ανακρίτρια λέτε και για σεξουαλικές επαφές πριν τους βιασμούς; Πόσες είναι αυτές;

Μάρτυρας: Δεν υπήρξαν.

Αλέξης Κούγιας: Μα λέτε ότι υπήρχαν επαφές από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο του 2015…

Μάρτυρας: Δεν είχαμε

Αλέξης Κούγιας: Άρα δεν είναι ακριβές αυτό;

Μάρτυρας: Όχι δεν είναι…

Αλέξης Κούγιας: Γιατί το λέτε;

Μάρτυρας: Επειδή προσπαθούσα να θυμηθώ ημερομηνίες, μπορεί να είπα αυτό το λάθος στην ανακρίτρια πάνω στη συζήτηση.

Αλέξης Κούγιας: Αφού είχατε μία ρομαντική σχέση με Τ…(σ.σ. τον φίλο του και σημερινό μάρτυρα), γιατί δεν κλείσατε την πόρτα;

Μάρτυρας: Θεώρησα ότι θα έπρεπε να κάνουμε μία συζήτηση για αυτό που είχε προηγηθεί μεταξύ μας.

Αλέξης Κούγιας: Γιατί φώναξαν «υπάρχουν και δωμάτια» αφού είναι ρομαντική ιστορία;

Μάρτυρας: Δε γνωρίζω

Αλέξης Κούγιας: Έχετε και κάποιες επιλογές, σεβαστές…

Μάρτυρας: Ναι μπορεί να υπήρχε ρομαντική κατάσταση αλλά όχι δεν έγινε…

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Μαΐου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες