Δίκη Μπακαρί Χέντερσον: Ένοχοι για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη οι 5 κατηγορούμενοι

Κρίθηκαν ένοχοι οι 6 κατηγορούμενοι για την υπόθεση Μπακάρι Χέντερσον, από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας.

Δεν δέχτηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού με ενδεχόμενο δόλο το δικαστήριο δευτέρου βαθμού. Μάλιστα η πρόταση του Εισαγγελέα είχε ικανοποιήσει την οικογένεια του Μπακαρι Χέντερσον, η οποία ζήτησε, 5 χρόνια μετά, την δικαίωση της μνήμης του παιδιού τους.

Συγκεκριμένα η απόφαση του δικαστηρίου για τους 5 κατηγορούμενους τους κρίνει ένοχους για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη και τον έκτο για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Οι ποινές

Οι ποινές είναι οχτώ χρόνια στους τέσσερις κατηγορουμένους πέντε στον πέμπτο κατηγορούμενο και σε αυτόν που ήταν μέσα 10 χρόνια.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ σε πρώτο βαθμό ήταν ομόφωνη. Η πρόεδρος, ένας δικαστής και ένας ένορκος ψήφισαν υπέρ της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

H οικογένεια του Χέντερσον

Σύμφωνα με το pelop.gr, η οικογένεια των Αμερικανών δήλωσε απογοητευμένη από την απόφαση και μαζί με τον συνήγορο της θα εξετάσουν την πιθανότητα προσφυγής στον Άρειο Πάγο τις επόμενες ημέρες. Αντίθετα ικανοποίηση εξέφρασαν όλοι οι δικηγόροι που υπερασπίστηκαν τους κατηγορούμενους.

Στο περιθώριο της δίκης, η υπεράσπιση εξέφρασε ενστάσεις και διαμαρτυρίες για την παρουσία εκπροσώπων της αμερικανικής πρεσβείας στη δίκη, γεγονός που ερμήνευσαν ως κίνηση άσκησης πίεσης προς του δικαστές.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες