Ειδικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκε η ένσταση περί μη νόμιμης σύνθεσής του στη δίκη Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η δίκη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Δ. Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Πριν από λίγο η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή πρότεινε να πρότεινε να απορριφθεί η ένσταση του συνηγόρου της κ. Τουλουπάκη Γ. Μαντζουράνη ώστε να ζητηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης έγγραφο στο οποίο θα αναγράφεται αν την περίοδο της κλήρωσης από τη Βουλή, ένας δικαστής, ο αρεοπαγίτης Γεώργιος Κόκκορης, βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια και εάν είναι νόμιμη η σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου. Εν τέλει το Ειδικό Δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, προχώρησε έπειτα από διάσκεψη στην απόρριψη της έντασης.

Υπενθυμίζεται ότι στη προηγούμενη πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου η υπεράσπιση της Ελένης Τουλουπάκη είχε θέσει ζήτημα νομιμότητας της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου και ζητούσε να προσκομιστούν οι αναρρωτικές άδειες που πήρε τον μήνα Ιούλιο δικαστής, αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης.

Ωστόσο, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου ο κ. Μαντζουράνης, ξεκαθάρισε ότι η εντολέας του, «η κυρία Τουλουπάκη δεν θα υποβάλει ένσταση σχετικής ακυρότητας της διαδικασίας». Ο συνήγορος της κατηγορουμένης πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, ανέφερε ακόμη τα εξής: «Δεν θέτουμε θέμα καλής ή κακής σύστασης του δικαστηρίου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι αποδεδειγμένες οι μεθοδεύσεις που ακολούθησαν οι κατασκευαστές των πλυντηρίων της Novartis για να καλυφθεί ο αριθμός δέκα των δικαστών και να συγκροτηθεί το Ειδικό Δικαστήριο. Μας έδωσε ωστόσο εντολή η κυρία Τουλουπάκη, να μην υποβληθεί καμία ένσταση ακυρότητας και θα εφαρμόσουμε την εντολή της.

Η κυρία Τουλουπάκη επιδιώκει να αθωωθεί επί της ουσίας για να αποδειχθεί ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας».

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες