Δίκη Τοπαλούδη: Νοσοκομείο … το προαύλιο του Πρωτοδικείου – 20 άτομα στο δικαστήριο, κανείς δημοσιογράφος

Πρωτοφανείς ανακατατάξεις στη χωροταξία της δικαστικής αίθουσας προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, έλαβαν χώρα σήμερα στο Πρωτοδικείο, όπου συνεχίζεται μετά από δυο διακοπές σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για τη στυγερή δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.
Στη δικαστική αίθουσα, έκτασης 98 τ.μ., εισήλθαν περίπου 20 άτομα και κανείς δημοσιογράφος. Η σχετική απόφαση ελήφθη από το έδρα αλλά δημιουργεί σύμφωνα με νομικούς ζητήματα ακυρότητας της διαδικασίας αφού τηρείται η αρχή της δημοσιότητας της δίκης.
Επίσης προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας αποφασίστηκε για πρώτη φορά οι δικαστές, η εισαγγελέας και η γραμματέας να καθίσουν στην έδρα και οι ένορκοι κάτω από αυτή στα έδρανα των δικηγόρων!
Στο δικαστήριο συνεχίζει σήμερα την κατάθεσή του ο πατέρας του Ροδίτη κατηγορουμένου της υπόθεσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η τελική ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων ενδέχεται να ανακοινωθεί άμεσα, δεδομένου ότι το επόμενο διάστημα λήγει το 18μηνο προφυλάκισης των κατηγορουμένων.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι νωρίς σήμερα το πρωί έξω από το Πρωτοδικείο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες που είχαν επιλεγεί για να κληρωθούν σε δίκες ως ένορκοι. Η είσοδος τους στα δικαστήρια επετράπη μόνο εφόσον δήλωσαν παρόντες στη γραμματέα που είχε βγει στο προαύλιο και φώναζε τα ονόματά τους.
Επανέναρξη της δίκης Τοπαλούδη με ρυθμούς εξπρές για να μην εκπνεύσει το 18μηνο προφυλάκισης
Υπενθυμίζεται ότι η δίκη διεξάγεται σήμερα ενώ ακόμη δεν έχουν αρθεί για τα υπόλοιπα ποινικά δικαστήρια (που δεν δικάζουν υποθέσεις με κατηγορούμενους προσωρινά κρατούμενους) τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού. Ο λόγος είναι ότι ο χρόνος πιέζει το δικαστήριο να εκδώσει την ετυμηγορία του το αργότερο μέχρι το τέλος Μάιου, ώστε να μην συμπληρωθεί το 18μηνο που είναι το ανώτατο όριο προφυλάκισης των κατηγορουμένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δίκη είχε διακοπεί δυο φορές μια στις 17 Μαρτίου μια στις 2 Απριλίου.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες