Δικηγόροι: Ζητούν συνάντηση με Κικίλια για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό όλων των λειτουργών και συλλειτουργών της Δικαιοσύνης

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ζητεί ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρης Βερβεσός, προκειμένου να θέσει το θέμα του εμβολιασμού των δικηγόρων «και εν γένει των λειτουργών και συλλειτουργών της Δικαιοσύνης».
Συγκεκριμένα, με το αίτημα ο πρόεδρος της Ολομέλειας ζητεί από τον υπουργό Υγείας τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των δικηγόρων, όπως και όλων όσων υπηρετούν τη Δικαιοσύνη, με σκοπό, όπως επισημαίνει, την ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων και την προστασία της υγείας όλων των παραγόντων της δίκης.
Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχα αιτήματα για άμεσο εμβολιασμό όσων υπηρετούν τη Δικαιοσύνη έχουν υποβάλλει δικαστές και εισαγγελείς, προκειμένου, το δικαστικό σύστημα της χώρας να μπορέσει να επανέλθει σε τροχιά επαναλειτουργίας, υπό ομαλές συνθήκες και με ασφάλεια.
Συγκεκριμένα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) είχε στείλει επιστολή για το θέμα αυτό στην Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου. Επίσης, αίτημα για εμβολιασμό των μελών της έχει υποβάλει και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αλλά και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων, η οποία σε επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα αναφέρει, μεταξύ άλλων τα εξής:
«1ο) Το σύνολο των ατόμων προς εμβολιασμό που αφορά το αίτημά μας, δεν ξεπερνά τις 10.000,
2ο) Στους χώρους των Δικαστηρίων και των Υποθηκοφυλακείων όλης της χώρας, συρρέουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες διαφόρων και διαφορετικών ηλικιακών και κοινωνικών ομάδων και είναι αναπόφευκτη η στενή κοινωνική επαφή και ο συγχρωτισμός, λαμβανομένου υπόψη ότι η πλειονότητα των δικαστικών κτηρίων της χώρας είναι παλαιάς δόμησης και με ελλιπή ή ανεπαρκή συστήματα αερισμού, κοινόχρηστων χώρων και χώρων υγιεινής,
3ο) Ένας μεγάλος αριθμός από τους εργαζόμενους στα Δικαστήρια (Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί και Γραμματείς Εδρών, Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί και Γραμματείς Ανάκρισης, Γραμματείς σε Τμήματα χορήγησης πιστοποιητικών κλπ), ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά παρά ταύτα είναι υποχρεωμένοι από την φύση της εργασίας τους να βρίσκονται καθημερινά στο χώρο εργασίας, με αποτέλεσμα την έκθεση τους σε μεγάλο κίνδυνο για μετάδοση του ιού».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες