Δικογραφία για Μάτι: Απέρριψε ο εισαγγελέας το αίτημα για κακουργηματική δίωξη

Σε βαθμό πλημμελήματος θα παραμείνουν οι κατηγορίες σε βάρος των εμπλεκομένων για την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 102 άτομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία για το Μάτι για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για κακούργημα σε βάρος κάποιων εκ των πυροσβεστών που εμπλέκονται στην υπόθεση, καθώς και άλλων προσώπων.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα η άσκηση κακουργηματικής δίωξης για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης, προϋποθέτει δόλο. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση το στοιχείο της αποδοχής που προϋποθέτει ο δόλος δεν προκύπτει.
Ακόμη, ο εισαγγελέας φέρεται να κρίνει πως η άσκηση τέτοιας δίωξης θα σήμαινε ότι οι πυροσβέστες είχαν αποδεχθεί το θανατηφόρο αποτέλεσμα συνανθρώπων μας, γεγονός που όμως δεν προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας. Αντίθετα υπήρχαν καταθέσεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μίλησαν για τον αγώνα που έδωσαν οι πυροσβέστες προκειμένου τους σώσουν, θέτοντας ακόμη σε κίνδυνο και τη δική τους τη ζωή.
Υπενθυμίζεται ότι ανακριτής που ερευνά την υπόθεση για το Μάτι, ζήτησε την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης κάνοντας επίκληση νεότερων στοιχείων που συγκέντρωσε.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες