Δημοσίευμα κάνει λόγο για νερά στον σταθμό «Πειραιάς» – «Το θέμα έχει αντιμετωπιστεί» απαντά η Αττικό Μετρό

Απαντήσεις σε σημερινά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ τα οποία κάνουν λόγο για διαρροές νερού με μορφή «στραγγιδίων», στο τμήμα της σήραγγας στην περιοχή του σταθμού «Πειραιάς», το οποίο κατασκευάστηκε το καλοκαίρι του 2017, δίνει η Αττικό Μετρό.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Αττικό Μετρό

Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Το τμήμα της σήραγγας στην περιοχή του σταθμού «Πειραιάς», στο οποίο πρόσφατα εμφανίστηκαν μικρές διαρροές νερού με μορφή «στραγγιδίων», κατασκευάστηκε το καλοκαίρι του 2017.

Το έργο παραδόθηκε για χρήση στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ στις 07.10.22.

Προ της έναρξης της λειτουργίας του τμήματος της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό «ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» ουδέποτε είχαν παρατηρηθεί διαρροές σε αυτό το τμήμα ούτε οξειδώσεις στις τροχιές και όλες οι μετρήσεις που διενεργήθηκαν βρέθηκαν εντός των επιτρεπτών ορίων.

Εμφανίστηκαν μετά την έναρξη της λειτουργίας και αμέσως η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ζήτησε από τον Ανάδοχο, μέσω διαδοχικών επιστολών, να προβεί στις απαιτούμενες διορθωτικές ενέργειες.

Επισημαίνεται ότι οι Διεθνείς Προδιαγραφές κατασκευής σηράγγων ΜΕΤΡΟ δεν αποκλείουν την πιθανή, περιορισμένης έκτασης, παρουσία υγρασιών, ενώ ταυτόχρονα ο σταθμός «Πειραιάς» είναι στεγανός.

Το θέμα των διαρροών στη σήραγγα έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και έχουν ήδη γίνει επεμβάσεις αφαίρεσης των όποιων οξειδώσεων και διαβρώσεων στις σιδηροτροχιές, οι οποίες σε κάθε περίπτωση δεν έθεταν προβλήματα λειτουργικότητας και ασφάλειας του ΜΕΤΡΟ.

Σήμερα η σιδηροτροχιά και η ηλεκτροφόρος τροχιά έχουν πλήρως αποκατασταθεί, χωρίς να παρατηρούνται νέες διαρροές ή επανεμφάνιση οξειδώσεων.

Κατά τα λοιπά οι όποιες βλάβες αναφέρονται από την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. δεν είναι ασυνήθεις στην έναρξη λειτουργίας τέτοιων σύνθετων έργων όπως το Μετρό, είναι επουσιώδεις και αντιμετωπίζονται το ταχύτερο δυνατό από την Ανάδοχο Κοινοπραξία, στο πλαίσιο της εγγύησης του Έργου, υπό την επίβλεψη της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα ασφάλειας στη λειτουργία του συστήματος.

Καταλήγοντας, το φαινόμενο των περιορισμένης έκτασης διαρροών και οξειδώσεων που εμφανίστηκε μετά τη θέση σε λειτουργία του έργου και οι όποιες επουσιώδεις βλάβες αναφέρονται από την ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. αντιμετωπίζονται εγκαίρως και επιτυχώς.

Το έργο της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά είναι απόλυτα αξιόπιστο και ασφαλές σε αντίθεση με όσα αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. διαθέτει εμπειρία πάνω από τριάντα χρόνια στην κατασκευή έργων Μετρό, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια και την λειτουργικότητα των υποδομών της.

Εισαγγελική παρέμβαση μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού

Προκαταρκτική εξέταση για δημοσίευμα που κάνει λόγο για εισροή θαλασσινού νερού από το λιμάνι του Πειραιά στη νέα γραμμή του μετρό διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος. Η φερόμενη εισροή καταγράφηκε  μεταξύ των σταθμών «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο». Ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η έρευνα να στραφεί κατά παντός υπευθύνου για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση του έργου στη γραμμή μετρό του Πειραιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν καταγραφεί ακόμη 390 βλάβες και αστοχίεςτους τελευταίους μήνες στα νέα τμήματα του μετρό. Η εισροή υδάτων έγινε αντιληπτή στο τούνελ για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο, λόγω της έντονης δυσοσμίας που επικρατούσε στο σημείο. Τα λιμνάζοντα ύδατα άρχισαν να προκαλούν έντονη οξείδωση σε διάφορα μεταλλικά στοιχεία της σιδηροδρομικής επιδομής, σε σιδηροτροχιές, στρωτήρες, αλλαγές τροχιάς κλπ. Μάλιστα, μετά από παρακολούθηση του προβλήματος αποκαλύφθηκαν αστοχίες ακόμα και στη σκυροδέτηση.

Το δημοσίευμα επικαλείται σε υπηρεσιακά έγγραφα, όπου καταγράφονται 391 βλάβες και αστοχίες που εμφανίστηκαν σε όλο το νέο δίκτυο (Αγία Μαρίνα-Πειραιάς), στο χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2022 έως τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες