Δημοσκόπηση Alco: Πρωτιά για τη ΝΔ με 23,3% – Οι αξιολογήσεις για τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού

Ισχυρό προβάδισμα της τάξης των 9,1 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας (15/6).

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 23,3%, παραμένοντας στην πρώτη θέση.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ) με 14,2%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 10,3%.

Στη συνέχεια καταγράφονται η Ελπίδα για τη Δημοκρατία με 8,1%, η Ελληνική Λύση με 6,6%, το ΚΚΕ με 6,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,6%, η Φωνή Λογικής με 2,9% και το ΜέΡΑ25 με 2,8%.

Ακολουθούν η Νίκη με 1,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 1,1% και οι Δημοκράτες – ΠΚ με 0,7%, ενώ ιδιαίτερα υψηλό παραμένει το ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο φτάνει το 16%.

Οι αξιολογήσεις για τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού

Η έρευνα καταγράφει και τις απόψεις των πολιτών για τα νεοεμφανιζόμενα πολιτικά σχήματα. Όσον αφορά την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα, το 62% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει αρνητική γνώμη, ενώ το 25% εκφράζει θετική άποψη.

Παράλληλα, το 43% θεωρεί ότι η ΕΛΑΣ αποτελεί κυρίως επιλογή ψήφου διαμαρτυρίας, ενώ μόλις το 25% τη βλέπει ως εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Αντίστοιχη εικόνα καταγράφεται και για την Ελπίδα για τη Δημοκρατία της Μαρίας Καρυστιανού.

Το 60% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δηλώνει αρνητική άποψη για το κόμμα, ενώ το 22% εκφράζει θετική γνώμη.

Μάλιστα, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (52%) αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πολιτικό σχήμα ως μέσο έκφρασης διαμαρτυρίας, ενώ μόλις το 10% το θεωρεί πιθανή εναλλακτική λύση διακυβέρνησης.

Ποιος κατανοεί καλύτερα τα προβλήματα της κοινωνίας

Στο ερώτημα σχετικά με το ποιος πολιτικός αρχηγός αντιλαμβάνεται καλύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό με 23%.

Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 12%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει 7%.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει 4%, ενώ από 3% καταγράφουν η Μαρία Καρυστιανού και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Αφροδίτη Λατινοπούλου ακολουθούν με ποσοστό 2% η καθεμία.

Η εικόνα της κυβέρνησης και η υπόθεση Γιωτόπουλου

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου, το 55% των πολιτών δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την απόδοση της κυβέρνησης.

Το 22% εμφανίζεται αρκετά ικανοποιημένο, ενώ ένα ακόμη 22% δηλώνει λίγο ικανοποιημένο.

Η δημοσκόπηση κατέγραψε επίσης τις απόψεις των πολιτών για την υπόθεση της αποφυλάκισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 51% διαφωνεί με την απόφαση που είχε λάβει το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά για την αποφυλάκισή του, απόφαση η οποία ανατράπηκε από τον Άρειο Πάγο.

Αντίθετα, μόλις το 19% δηλώνει ότι συμφωνεί με την επίμαχη κρίση του δικαστικού συμβουλίου.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ