Διπλή εισαγγελική έρευνα στην Αθήνα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας – Στα χέρια δυο εισαγγελέων οι σχετικοί φάκελοι που είχαν αρχειοθετηθεί

Υπό την εποπτεία τη προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργοπούλου ξεκίνησε ήδη στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο νέος κύκλος έρευνας και για το θάνατο των άλλων δύο αδικοχαμένων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Η έρευνα ξεκινά στην Αθήνα μετά τη δίωξη κατά της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η 33χρονη απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια για το αδίκημα αυτό και αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της νέας έρευνας οι εισαγγελείς θα ψάξουν τους φακέλους των δικογραφιών για το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019.

Η έρευνα είναι κατεπείγουσα και θα πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.

Έτσι, με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, θα μπουν στο «μικροσκόπιο» οι ακριβείς συνθήκες που έφυγαν από τη ζωή τόσο η Μαλένα όσο και η Ίριδα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα εξεταστεί κάθε δυνατότητα ιατρικών εξετάσεων σε όργανα των δυο παιδιών, προκειμένου η όλη διαδικασία να προχωρήσει τάχιστα. Επίσης, θα καταθέσουν γιατροί και νοσηλευτές που ενεπλάκησαν στις διαδικασίες νοσηλείας των δυο παιδιών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα και το ματωμένο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του.

Για το έκζεμα στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται: «Πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντιδράσεως( τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)».

Σχετικά με το θάνατο της Μαλένας, προβληματισμό έχουν προκαλέσουν, οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες