Δύναμή μας η μαζική συμμετοχή

Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια από τις τελευταίες αρχαιρεσίες του 2019 για την εκλογή των Οργάνων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Σε λίγες μέρες καλούμαστε όλοι ξανά να συμμετέχουμε μαζικά στις αρχαιρεσίες του 2022 από τις οποίες θα προκύψει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, οι αντιπρόσωποι και τα υπόλοιπα Όργανα της Ένωσης. Η τελευταία τριετία ίσως αποτέλεσε από τα πιο παράξενα χρόνια τόσο της συνδικαλιστικής μου πορείας, όσο και της ζωής μου. Πριν καλά καλά συμπληρώσουμε κάποιους μήνες θητείας, ήρθαμε αντιμέτωποι ως κοινωνία με τον εφιάλτη του κορονοϊού που άλλαξε ριζικά τις ζωές μας. Η κοινωνική αποστασιοποίηση με τα πολύμηνα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του ιού, άλλαξαν τα πάντα στον τρόπο, ακόμα και στις προτεραιότητες των διεκδικήσεων (π.χ. τους πρώτους μήνες στην καραντίνα του 2020, αντί να δίνουμε μάχη για τα συνήθη θεσμικά θέματα, παλεύαμε ώστε να βρεθεί ο τρόπος να προστατευθούν οι συνάδελφοι, καθώς ήμασταν ένα από τα ελάχιστα κομμάτια της κοινωνίας που «δεν έμεινε σπίτι»).

Εμείς ως Ένωση δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλό μας. Διεκδικήσαμε μέσω της Π.Ο.ΑΣ.Υ. τα μεγάλα ζητήματα, τις μόνιμες λύσεις και δεν κάναμε ευκαιριακό συνδικαλισμό με τσιτάτα, ώστε να γίνουμε προσωρινά αρεστοί. Κοντολογίς, αποφασίσαμε να είμαστε χρήσιμοι και πρακτικοί, δίχως να χαϊδεύουμε αυτιά κάτι το οποίο θεωρώ ότι μακροπρόθεσμα δικαιώνει την πορεία σου όταν θέλεις να εκπροσωπείς συναδέλφους.

Εύχομαι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης που θα προκύψει μετά τις εκλογές, να συνεχίσει αγόγγυστα τον αγώνα, με μοναδικό σκοπό την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει στο διεκδικητικό μας πλαίσιο, προς όφελος των αστυνομικών που εκπροσωπούμε.

Του Πάκου Δημοσθένη, Προέδρου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες