Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: To μυστήριο με τη δεύτερη πύλη ελέγχου ύψους – Τι συνέβη δευτερόλεπτα πριν από τη σύγκρουση

Λίγο πριν από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος στο Βουκουρέστι στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 53χρονος από τη Λάρισα, υπήρχε άλλη μία σιδερένια πύλη ελέγχου ύψους, με προειδοποιητικές αλυσίδες. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο λειτουργούσε αυτό το στοιχείο ασφαλείας.

Σύμφωνα με το Star, βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύτηκε σε ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, δείχνει δευτερόλεπτα πριν από την πρόσκρουση πως το μοιραίο λεωφορείο πέρασε δίπλα και δεν χτύπησε στις προειδοποιητικές αλυσίδες μιας άλλης σιδερένιας μπάρας ελέγχου ύψους, που υπάρχει περίπου 200-300 μέτρα πριν από το σημείο της τραγωδίας.

Σε μια φωτογραφία όμως που τραβήχτηκε μετά το δυστύχημα, μπορεί κανείς να δει πως οι προειδοποιητικές αυτές αλυσίδες βρίσκονται αναποδογυρισμένες, κάτι που σημαίνει ότι έχουν χτυπηθεί από άλλα φορτηγά ή πούλμαν και έχουν μείνει έτσι. Πρακτικά, αυτό που καταγγέλλεται από ορισμένους στη ρουμανική πρωτεύουσα είναι ότι δεν υπάρχει συντήρηση και επανενεργοποίηση αυτού του στοιχείου ασφαλείας και έτσι δεν λειτουργούσε στην πράξη. Κατά συνέπεια ακόμα και αν περνούσε κάτω από τις αλυσίδες, είναι πολύ πιθανό οι αλυσίδες να μη χτυπούσαν το λεωφορείο και να μην προειδοποιούσαν τον οδηγό.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες