29.5 C
Athens
26 C
Thessaloniki
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
More

  ΕΑΚΠ: Σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Υ.Π.Σ.Περ/ρειας Ηπείρου


  Στη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου προχωρά η Ε.Υ.Π.Σ.Περ/ρειας Ηπείρου.

  Αναλυτικά

  Θέμα: «Σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Υ.Π.Σ.


  Περ/ρειας Ηπείρου».

  Συνάδελφοι, τα προβλήματα των πυροσβεστών στην Περιφέρειά μας, αλλά και σε όλη τη χώρα, αυξάνονται. Οι μετακινήσεις των συναδέλφων στα Κλιμάκια, για κάλυψη των υπηρεσιακών κενών, συνεχίζονται. Οι μεταθέσεις για άλλη μια χρονιά θα ξεσπιτώσουν αρκετούς συναδέλφους από την Περιφέρειά μας. Το καλοκαίρι προμηνύεται δύσκολο, αφού και πάλι θα μας ταλαιπωρήσουν οι προληπτικές επιφυλακές και η αναστολή των καλοκαιρινών αδειών, με το πρώτο μεγάλο συμβάν, είναι προ των πυλών.

  Εκτός από όλα αυτά, πριν μερικές μέρες επιχειρήθηκε από την κυβέρνηση με ένα σχέδιο νόμου η τροποποίηση του Ν. 4662/2020, αυξάνοντας τα ηλικιακά όρια των συναδέλφων που δεν μετατίθενται, δίνοντας τη δυνατότητα στο Αρχηγείο να εκτελεί τετράμηνες μετακινήσεις συναδέλφων χωρίς αίτησή τους, ανά την επικράτεια, μέσα στην αντιπυρική περίοδο και πολλά άλλα. Ευτυχώς, λόγω της γενικής κατακραυγής από όλους τους συναδέλφους και του φόβου της κυβέρνησης για απώλεια ψήφων στις επικείμενες ευρωεκλογές, η τροπολογία αποσύρθηκε, προς το παρόν!

  Συνάδελφοι, ενόψει του τακτικού ετήσιου συνεδρίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., στις αρχές Ιουνίου, θα πρέπει η Ένωσή μας να καταθέσει πρόταση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων και χρονοδιάγραμμα ενεργειών.


  Για το λόγο αυτό σας καλούμε να συγκαλέσετε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, προκειμένου να πάρει τις σχετικές αποφάσεις.

  Η Ε.Α.Κ.Π. προτείνει ως διεκδικητικό πλαίσιο πέντε βασικά αιτήματα που καλύπτουν όλες τις κατηγορίες προσωπικού του Π.Σ.:

  Ø Mμονιμοποίηση όλων των συναδέλφων 5ετών, εποχικών και Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και κάλυψη όλων των οργανικών κενών – Αύξηση των εισακτέων δοκίμων πυροσβεστών στην πυροσβεστική ακαδημία – Διαχωρισμός του επιχειρησιακού με τον διοικητικό τομέα, με άμεση αξιοποίηση όλων των πυροσβεστών χαμηλόβαθμων & Αξιωματικών στην μάχιμο υπηρεσία και προσλήψεις – μετατάξεις για την κάλυψη των αναγκών με πολιτικό προσωπικό για τον διοικητικό και τον τεχνικό τομέα υποστήριξης.

  Ø Κατάργηση του νόμου 4662/2020 και όλων των συναφών νομοθετημάτων, που υποβάθμισαν ακόμα περισσότερο το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πολιτική Προστασία της χώρας και κατακρεούργησαν τα εργασιακά μας δικαιώματα και κατακτήσεις. Ουσιαστική αναδιοργάνωση του Π.Σ. και ανασυγκρότηση της Πολιτικής Προστασίας της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Άμεση θέσπιση του Π.Δ. για τον κανονισμό μεταθέσεων στα πλαίσια της πρότασης που έχει καταθέσει η Ε.Α.Κ.Π. με σχετικό σχέδιο Π.Δ. 12 άρθρων. (βλ. eakp.gr)

  Ø Ένταξη του επαγγέλματος μας στα Βαρέα, Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και οικονομικά μας δικαιώματα.

  Ø Πλήρη Εφαρμογή των θεσμοθετημένων, αλλά και των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας και ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τα επιχειρησιακά συμβάντα.

  Ø Χρηματική αποζημίωση για την υπερωριακή εργασία και την εργασία κατά την διάρκεια Κυριακών και Αργιών, όπως ισχύει για όλους τους πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους.

  ΓΙΑ ΤΗΝ

  ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

  Κορτσινόγλου Ααρών  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ